Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Barbaros Hayreddin Paşa gemisi Güzelyurt'ta
14 Temmuz 2017 / 08:52
Barbaros Hayreddin Paşa gemisi Güzelyurt'ta
Bakan Albayrak, “Bölgede başınıza buyruk hareket ederim derseniz olmaz. Buna olumlu bakmamız mümkün değil. Akdeniz’de artık daha etkin rol oynayacağız." dedi.
Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin (GKRK) Doğu Akdeniz’de doğalgaz sondaj çalışmalarına yeniden başlama girişimi bölgede tansiyonu yükseltti. Fransız Total ve İtalyan enerji şirketi Eni adına West Capella isimli gemi 11. Parsel olarak adlandırılan bölgede sondaj çalışması yapmak üzere Kıbrıs’a gitti.
 
TGC Gökçeada firkateyni de dün Güney Kıbrıs’ın sondaj gemisini izlemeye aldı. Sıcak gelişme öncesi sorularımızı yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Biz, ‘Ada’nın zenginliği, Ada’nın tamamına aittir’den hareket ettiğimiz için Güney Kıbrıs’ta bu çerçevede enerji alanında makul bir çözüm kısa vadede görmüyoruz, eğer olumlu adımlar atmadıkları sürece. Ama bu noktada siz başınıza buyruk ben kafama göre parsel parsel sahaları belirlerim, haritada çizerim üçüncü kurumlara, şirketlere, bunlara ben ihale ederim, ondan sonra gelirini alırım diyorsanız olmaz. Buna olumlu bakmamız mümkün değil. Şimdi Türkiye bugüne kadar hep barışa olumlu katkıda bulunsun diye bu konularda hakikaten çok yapıcı rol oynadı. Ama son gördüğümüz netice ve tablo hasebiyle artık bundan da bir netice çıkmadığı çerçevede bundan sonra nasıl seyredecek bunu hep birlikte izleyeceğiz Türkiye açısından” dedi.
 
Bakan Albayrak, şöyle konuştu: “Bizim Barbaros Hayreddin Paşa gemimiz en son Mağusa’da biliyorsunuz. Buradaki çalışmaları bitirdik. İnşallah sırada artık bir sonraki adımımız var Güzelyurt. Kıta sahanlığımız içindeki bu bölge çok önemli. Güzelyurt’taki bu çalışmalarla birlikte dediğim gibi Akdeniz’de biz artık çok daha etkin bir rol oynayacağız.”
 
Bu haber toplam 849 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber