Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Bar cinayetine müebbet hapis
05 Nisan 2014 / 14:46
Bar cinayetine müebbet hapis
Barda çıkan kavgada bir kişiyi öldürdükleri iddia edilen 4 kişi hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

 

Adana'da barda çıkan kavgada tabancayla bir kişiyi öldürdükleri iddia edilen 2’si tutuklu 4 kişi hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Olay, merkez Çukurova ilçesini bağlı Güzelyalı Mahallesi'nde, 13 Aralık 2013'de meydana geldi. İddiaya göre, aynı sokakta faaliyet gösteren 2 bar sahibi ve çalışanları arasında eski bir husumetten dolayı çıkan silahlı kavgada Serdar Adıyaman (38) hayatını kaybetti. Olayın ardından çalışma başlatan polis ekipleri, tabancayı kullandığı öne sürülen Kadir Yıldız (30) ile bar sahibi Abdulaziz Kurt (35) tutuklandı. Bar sahibinin kardeşleri Cumali Kurt (33) ile Burak Kurt (31) ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tetikçilikle suçlanan Kadir Yıldız, “Ben bara tuvalete gitmek için çıkmıştım. Serdar'la karşılaştık. 'Sen de mi kavga edenlerin içerisindesin, o... çocuğu' dedi ve elini beline atar gibi yaptı. Ben de paniğe kapıldım. Üzerimde taşıdığım tabancayı çıkardım, kendisine doğru ateş ettim. Daha sonra ne oldu, diye bakmak için yanına gittiğimde yere düşmüştü. Silah tekrar ateş aldı. Bu ateş istem dışı oldu. Sonra da korkumdan kaçtım. Pişmanım” dedi.

Cinayetin yaşandığı barın karşısındaki barın sahibi Abdulaziz Kurt ise “Ben arkadaşım ile canlı müzik dinlemek için karşımızdaki bara gitmiştim. Biz otururken arka masada iki grup arasında kavga çıktı. Kavganın bizimle alakalı olduğunu zanneden kardeşlerim de geldi. Bar sahibi kavga çıkınca Serdar'ı da çağırmış. Ben bardan ayrılırken Serdar 'Aziz Kurt sen misin?' dedi. Ben evet deyince 'Seninle görüşeceğiz' dedi. Ben de olur dedim. Sonra ben ayrıldım."

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, şüpheli Kadir Yıldız hakkında 'kasten öldürme' suçundan, diğer şüpheliler hakkında ise 'kasten öldürmeye azmettirme' suçundan ömür boyu hapis cezası istendi. İddianamede, barın otoparkını işleten cinayet zanlısı Kadir Yıldız'ın, Abdulaziz Kurt'un aracıyla olay yerinden ayrılmasının ardından, Serdar Adıyaman'ın yanına giderek hiç bir şey söylemeden ateş ettiği, sonra da olay yerinden uzaklaştığı öne sürüldü.
Sanıkların yargılamasına önümüzdeki günlerde başlanacak 
Bu haber toplam 1,800 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yaşam  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber