Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Adnan DENİZ
Adnan DENİZ
...
Bakışların Dışa Vurum Analizi

   İnsanların bakışlarından çeşitli anlamlar çıkarabiliriz. Bir bakışta kin, nefret ve öfkeyi ta derinden hissederken başka bir bakışta, gözlerin derinliklerindeki sevgi sağanağının esiri oluveririz. Bir bakış bizi alaycı bir havada karşılarken başka bir bakışın cüretkâr davetinin esiri olup, idam sehpasına kendi ayaklarımızla çıkabiliriz.

  Bir bakış, başka bir bakışa içinden geçenleri bir bakış salisesi içerisinden anlatırken, bir bakış sevdiğinin aşkından emin olmasını sağlayabilecek kadar güçlüdür.

O kadar derin anlamlar yükleriz ki bakışlarımıza, bazen karşıdaki kişiyi bir bardak suda boğacak kadar hırçınlaşır bakışlarımız. Bazen mavi bir denizin berrak sularında kaybolur gider gibi karşıdaki kişinin mavi gözlerinde kaybolur gideriz.

  Bakışlardır huzur veren insana ve insanın kendine güven duymasına sebep olanda bir bakıştır aslında. İnsanların kapsama alanına girebilmenin yolu veya girememenin yolu da bir bakıştan geçer.

  İnsanların gelecekten umutlu olduklarını ve geleceğe güvenle baktıklarını gözlerinden anlamak mümkündür. Ya da gözlerinden artık hayattan hiçbir beklentisi kalmamışları ve yarından ümitsizce yaşayanları da anlamak mümkündür. İnsanlar birisinin kendisine bakışından o kişinin kendisine dost mu düşman mı olduğunu da daha iyi anlayabilir.

Gerçekten de insanlara baktığınız da şairin ""dışının görünüşü içinin aynasıdır"" sözüyle nasıl bu dizenin örtüştüğünü görmek mümkündür Burada görüntüyü sağlayan yegâne organımız ise gözlerdir. Gözler her şeyi ele verir, eğer gerçeklere ulaşılmak isteniyorsa direk insanların gözlerine bakmak yeterlidir. Utangaçlığı, âşık olmayı, doğru söyleyip söylenmediğini, sevilip sevilmediğini insanın aynası olan gözlerden öğrenmek mümkündür.

 Çünkü insan ilk defa gözleriyle karşı karşıya gelir. İlk anlaşma gözlerdedir ve gözler beyinler arası sınavın ölçme aracıdır. Gözler her şeyi ile insanı birden kavrar ve değerlendirme babında mesajı beyine ulaştırır. Beyinde değerlendirmesini yapar.

İnsanları daha iyi tanımak veya hakkınızda ne düşündüğünü öğrenmek mi istiyorsunuz, gözlerine bakın. Size ne demek istediklerini gayet iyi anlayacaksınızdır. İnanmak mı, güvenmek mi istiyorsunuz direk insanlarla göz iletişimi kurmayı unutmayın.

Bundan böyle size dönük bir çift göz gördüğünüzde ona değer vererek bakın gözleri anlamaya çalışarak bakın. O zaman ne demek istediğimi anlayacaksınız. Ancak iletişimde gözlerin büyük önemi varsada siz siz olun gözlerinizle iletişim kurmak istemeyenleri rahatsız etmeyin.

Şair ne güzel anlatmış gözlerle ilgili Şiir"inde ""Bir bakış bir bakışa neler neler anlatır, bir bakış bir aşığı aşkından emin eder. Bir bakış bir aşığı senelerce ağlatır. Âşıklar gözleriyle yemin eder.

Bakışlarımızın yüreğimizin en sevecek yerinden gelmesi dileği ile…

                                                                                                                                                                              Adnan DENİZ

Bu yazı toplam 22401 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber