Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Bakan Ersoy Adana Müzesi'ni gezdi
04 Mart 2019 / 18:48
Bakan Ersoy Adana Müzesi'ni gezdi
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve beraberindekiler, Adana Müze Kompleksi'ni ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmde 50 milyon olan turist sayısı hedefini 70 milyona revize ettiklerini belirterek, "Bu sayılara hızlı ve daha rahat ulaşabilmek için, turizmi klasikleşmiş turizm alanlarından çıkartıp 81 ilimize yaymamız gerekiyor” dedi.


Bir dizi ziyaret için Adana’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve beraberindekiler, Adana Müze Kompleksi'ni ziyaret etti. Ziyarette Bakan Ersoy’a börek ikramında bulunuldu. Daha sonra Bakan Ersoy, beraberinde Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu ile birlikte Adana Müze Kompleksi'nin 2. etabını gezerek Müze Müdürü Nedim Dervişoğlu’ndan müze hakkında bilgi aldı. Bakan Ersoy, inşaatı devam eden ve bir bölümü açık olan müzedeki eserleri tek tek inceledi. 

Bakan Ersoy, "Yeni Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemiyle birlikte 2023 hedeflerimizin turizmde 50 milyon olan turist sayısı hedefimizi 70 milyona revize ettik. Tabii 70 milyon sayısını yakalayabilmek için ki bizim hedefimiz sadece 70 milyon değil artarak devam edecek çünkü Türkiye başlı başına bir turizm ülkesi. Bu sayılara hızlı ve daha rahat ulaşabilmek için, turizmi klasikleşmiş turizm alanlarından çıkartıp 81 ilimize yaymamız gerekiyor” diye konuştu. 

Adana’nın turizm ve arkeolojik potansiyeli için çalışmalar yaptığını belirten Bakan Ersoy, ”Bugün hem Adana Müzemizin 2. bölümünü açtık, hem de tarım ve sanayi ile ilgili bölümlerinin çalışmalarını inceledik. Adana’nın kültürel ve arkeolojik potansiyellerini ve deniz kum güneşle ilgili turizmle ilgili neler yapılabilir o konulara çalıştık. Adana’daki turizm alanlarının yeniden planlanması ve gelişmesi için çalışacağız. İnşallah Adana ciddi bir şekilde turizm potansiyelini ve turizm gelirlerini arttıracak” ifadelerini kullandı.

Bakan Ersoy’a açıklamalarının ardından günü anısına yaprak üzerine aslan motifli tablo hediye edildi.
 
ESNAFLARLA GÖRÜŞTÜ DESTEK İSTEDİ
Müze ziyareti sonrası Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ruhi Ersoy ve beraberindekiler, merkez Çukurova ilçesi Şehitler Bulvarı'nda esnafla bir araya geldi. İş yerlerini tek tek gezen Bakan Ersoy, bulvar üzerinde yürüyüş yapan vatandaşlardan 31 Mart seçimleri için destek istedi. 

Bir kahve dükkanında oturup kahve içen Ersoy, ardından Cumhur İttifakı Çukurova Belediye Başkan adayı Yusuf Baş’ın seçim ofisini ziyaret etti. Partililer tarafından karşılanan Bakan Ersoy, burada partililerle sohbet etti. Bakan Ersoy, ”Şehirde güzel bir heyecan oluşmuş, iyi bir çizgi yakalanmış. Yeni Cumhurbaşkanlığı sisteminde sürat çok önemli. Etkili sonuç almak önemli. Bu bağlamda inşallah sizler de başarılı olursunuz. Ortak bir şeyler üretmek için ortak bir zemin oluşur. Ana hedefimiz Adana’yı daha iyi yerlere getirmek ve gelirlerini yükseltmek. Turizm artık Türkiye açısından stratejik sektör oldu. Bu stratejik sektörde Adana’nın mutlaka bir pay alması gerekiyor. Adana'nın mevcut gelirini 2-3 kata çıkartacak potansiyeli var. İnşallah sizlerle birlikte el birliğiyle Adana’yı yukarı doğru taşıyacağız” diye konuştu. 

Çukurova Belediye Başkan adayı Yusuf Baş ise desteklerinden dolayı Bakan Ersoy’a teşekkürlerini iletti. 

Bakan Ersoy, daha sonra kentte bulunan bir restoranda sektör temsilcileri ile öğle yemeğine katıldı. Sektör temsilcileri buluşmasına Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu ile millletvekilleri de katıldı.
Bu haber toplam 1,437 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kültür-Sanat  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber