Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Bakan Çelik'ten Hollanda'ya tepki
13 Mart 2017 / 16:17
Bakan Çelik'ten Hollanda'ya tepki
Bakan Çelik, Bakan Çavuşoğlu’nun Hollanda’ya uçuş izninin iptal edilmesinin son derece yanlış bir karar olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Hollanda’ya uçuş izninin iptal edilmesinin son derece yanlış bir karar olduğunu belirterek, "Toplantı, gösteri hakkı demokrasinin ana hakkıdır. O ülkenin kamu güvenliğini tehdit edecek açıklamalarda bulunmuyoruz. Aksine biz oradaki vatandaşlarımıza yaşadığınız topluma katkıda bulunun mesajını veriyoruz" dedi.

Bakan Ömer Çelik, Adana’nın Yumurtalık ilçesinde 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylaması çalışmaları kapsamında düzenlenen toplantıda vatandaşlara hitap etti.

Yumurtalık Hükümet Konağında gerçekleşen toplantıda konuşan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Hollanda’ya uçuş izninin iptal edilmesini son derece yanlış olduğunu, demokrasinin tanıdığı ana haklardan birisinin gözardı edildiğini söyledi.

"Cumhurbaşkanı telekonferansla Almanya’ya bağlanamazken PKK liderleri bağlandı"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’daki bir toplantıya telekonferans yöntemi ile bağlanmasının bile engellendiğini fakat terör örgütü PKK’nın üst düzey liderlerinin görüşmelerinin engellenmediğini belirten Çelik, "Toplantı, gösteri hakkı demokrasinin ana hakkıdır. O ülkenin kamu güvenliğini tehdit edecek açıklamalarda bulunmuyoruz. Aksine biz oradaki vatandaşlarımıza yaşadığınız topluma katkıda bulunun mesajını veriyoruz. Cumhurbaşkanımızın Almanya’daki bir toplantıya telekonferans ile bağlanmasını engellediler. Ama PKK terör örgütünün liderlerinden Cemil Bayık, Almanya’daki PKK konferansına katıldı. Hollanda içinde aynısı geçerli. Bu yaptıklarıyla kararsız olan vatandaşlarımızın bile kararının evet olacağından haberleri yok" dedi.

"İstikrarlı bir ülkeyiz"
Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü olması için istikrarın olmasının yeterli olduğunu belirten Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, 2002’den sonra Türkiye’nin güçlü bir devlet olduğunu söyledi. Çelik, "Biz eskiden kitap alamıyorduk. Ailemiz para biriktirip kitap almak istese bile alamıyorduk. Çünkü devlet kitap basmıyordu. Şimdi o günlerden bu günlere bakıyoruz kendi milli tankımızı, silahımızı üretebiliyoruz. Her anlamda Türkiye cazibe merkezi haline geldi. Biz 2002’den sonra petrol madeni bulmadık, sömürge yapmadık, sadece istikrarımız oldu" ifadelerini kullandı.

"6 kere geldim 7 kere gittim sözü marifet değil"
Türkiye’de eskiden ‘6 kere geldim 7 kere gittim’ sözünün bir marifet olduğunu kaydeden AB Bakanı Ömer Çelik, şunları söyledi:
"Bu 6 kere geldim 7 kere gittim sözleri marifet değil. Biz 15 Temmuz darbe girişimi geçirdik. Geçmişteki darbeler rejimi değiştirmek için yapıldı. Bu 15 Temmuz ise Türkiye’nin tapusunu milletin elinden alıp yabancı güçlere verilmesi için gerçekleştirildi. Ama her görüşten vatandaşımız o gece sokağa dökülüp darbeye karşı durdu. Eğer o gece koalisyon olsaydı bu darbe girişimini gene bu millet ile atlatırdık ama daha büyük bedeller öderdik. 12 saatte Türkiye eski haline döndü. Bu çok büyük bir başarıdır. Bu millet bütün dünyaya yepyeni bir demokrasi dersi vermiştir."

"Rejim değişikliklerini CHP destekledi"
Cumhuriyet Halk Partisi’nin de söylemlerini eleştiren Çelik, "Rejim değişikliği diyorlar. Ama rejim değişikliği falan yok. Sistem değişikliği var. Türkiye laik demokrtatik sosyal hukuk devletitir. Rejim değişikliği Cumhuriyetin içerisinden cumhurun yetkisinin alınmasıdır. 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat rejim değişiklikleri olurken CHP destekledi bunları. Pozantı'da hava dün 24 dereceydi bugün 12 derece. O iklim değişikliğini bile rejim değişikliği zannedecek bir ana muhalefet partimiz var" şeklinde konuştu.

Ömer Çelik, Yumurtalık'taki toplantının ardından Karataş’a hareket etti.

 

Bu haber toplam 1,004 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber