Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Bakan Çelik'ten destek istediler
27 Ocak 2016 / 10:36
Bakan Çelik'ten destek istediler
Fidan Üreticileri Alt Birliği Türkiye Tohumcular (TÜRKTOB) ve Fidan Üreticileri Alt Birliği (FÜAB) Yönetim Kurulu üyeleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

Bakan Faruk Çelik, TÜRKTOB’a bağlı 7 alt birliğin temsilcilerinden oluşan TÜRKTOB ve FÜAB Yönetim Kurulu üyelerini kendi sektörleri ile ilgili olarak ayrı ayrı dinledi.
Toplantıda Fidan Üreticileri Alt Birliği (FÜAB) Başkanı Gürsel Tanrıver, Bakan Çelik’e fidan üreticileri ve fidancılık sektörü sorunlarını ileterek, sektörün talepleri hakkında bilgi verdi.
FÜAB Başkanı Tanrıver, sektörün en acil ihtiyaçlarının fidan üreticilerine üretim desteği verilmesi ile AR-GE ve yerli ıslahın desteklenmesi olduğunu ifade etti.
Bakan Çelik’e sunulan sektör raporunda, Fidancılık Sektörü Talepleri ile ilgili olarak ayrıca; pasaport ve sertifikasyonun birleştirilmesi, TİGEM arazi kira bedelinin düşürülmesi, TİGEM arazisi kiralamada teminat mektubunun kaldırılması, kontroller ve etikette yetki devri için kanunda düzenleme yapılarak TÜRKTOB ve FÜAB’a yetki verilmesi, kayıt dışı üretim ve kaçak fidan satışı önlenmesi, kamu kuruluşlarınca fidan üretim ve pazarlamasının yapılmaması, döner sermaye ücretlerinin düşürülmesi, ithalatta KDV’nin yükseltilmesi ve fidan ihracatına 2 TL/adet, anaç ihracatına 0.50 TL/adet destek verilmesi hususlarına yer verildi. 
Bakan Faruk Çelik, fidan üretimlerinin niteliğini ve miktarını artıracak her türlü desteği vermeye devam edeceklerini sektörün diğer sorunlarının çözümü için çalışma başlatacaklarını ifade etti.

Bu haber toplam 328 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber