Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 Bakan Çelik'ten Arakan yorumu
04 Eylül 2017 / 18:43
Bakan Çelik'ten Arakan yorumu
Bakan Çelik, "Arakan’da yavaşlatılmış soykırım uygulanıyor" dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Arakan'da insanlığın gözü önünde bütün uyarılara rağmen bütün çağrılara rağmen yavaşlatılmış bir soykırım uygulandığını söyledi.

Baka Çelik, Sabancı Merkez Camisi'nde bayram namazını kıldıktan sonra, cami çıkışında açıklamalarda bulundu. Çelik, "Hepimizin duası bu bayramda Myanmar'daki Arakan'daki Müslümanlar için. Maalesef insanlığın gözü önünde bütün uyarılara rağmen bütün çağrılara rağmen yavaşlatılmış bir soykırım uygulanıyor. Orada elinde hiçbir silah olmayan, hiçbir şekilde teröre bulaşmamış insanlar sadece Müslüman oldukları için sadece Arakan bölgesinde yaşadıkları için, orada Budist rahiplerle işbirliği yapan çeteler tarafından maalesef oradaki resmi askeri unsular tarafından bir zulme ve katliama tabi tutuluyorlar. Karşı tarafa geçmeye çalışıyorlar, Bangladeş tarafına mümkün olmuyor. Nehirlerde hayatını kaybediyor küçücük çocuklar" dedi.

Dünyanın Suriye faciasını gördükten sonra Myanmar faciasına daha duyarlı olmasını beklediklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Fakat maalesef bu duyarlılığı göremiyoruz. Birleşmiş Milletler Konseyi toplantıya çağrıldı ama bir tek görebildiğimiz kadarıyla sayın cumhurbaşkanımızın Türkiye'nin gayreti dışında hiçbir gayret yok. Dün gece geç saatlere kadar hep beraber izledik, cumhurbaşkanımız Suudi Arabistan kralı ve Azerbaycan devlet başkanı ile çeşitli görüşmeler yaptı. Bu bayramda kalbimiz gönlümüz bütün milletimizle beraber, devletimizin bütün imkanlarıyla beraber Arakanlı Müslümanlarla beraber. İnşallah önümüzdeki bayram Arakanlı Müslümanları hepsinin geride bırakıldığı döneme girmiş oluruz. Bütün İslam aleminin bayramını kutluyoruz" ifadeleri kaydetti.

Bakan Çelik basın mensuplarına yaptığı açıklamadan sonra vatandaşlarla bayramlaştı.

Bu haber toplam 751 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber