Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 Bahçeli koalisyona 'Hayır' dedi
18 Ağustos 2015 / 09:15
Bahçeli koalisyona 'Hayır' dedi
Davutoğlu hükümet kurma çalışmaları kapsamında Bahçeli ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

Hükümet kurmak için 45 günlük süreç ayın 23'ünde doluyor. Bu tarihe kadar hükümet kurulamazsa ve Meclis bir erken seçimkararı almazsa, Anayasa gereği Cumhurbaşkanı yetkilerini kullanacak.

Ak Parti'nin erken seçim teklifi götürmeyeceğini açıklamasından sonra seçimle ilgili süreç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın süreci yürütme ihtimaline kaldı.

Bu aşamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa'dan kaynaklanan iki yetkisi bulunuyor.

İLKİ SEÇİMLERİN YENİLENMESİ KARARI

Bunlardan ilki, seçimlerin yenilenmesi kararı. Erdoğan böyle bir karar verirse, karardan itibaren 90'ıncı günden sonraki ilk pazar günü sandık kurularak seçimler yenilenecek. Bu olasılık gerçekleşirse, geçici Bakanlar Kurulu Erdoğan'ın başbakan olarak görevlendireceği bir milletvekili tarafından oluşturulacak. Bu durumda Adalet, İçişleri ve Ulaştırma bakanları Başbakan tarafından belirlenecek; diğer üyeler ise partilerin üye sayısına göre belirlenecek.

İKİNCİ SEÇENEK DAHA AĞIR BASIYOR

Erdoğan Anayasa'dan kaynaklanan ikinci seçeneği tercih ederse, Parlamento'dan bir milletvekilini hükümeti kurması için görevlendirebilecek. Bu vekil, oluşturacağı kabineyi Erdoğan'a sunacak. Erdoğan'ın, Meclis çatısı altında güvenoyu alabilecek bir hükümet çıkarabileceği kanaatine varması halinde, bu seçeneği tercih edebileceği konuşuluyor.

Bu haber toplam 330 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber