Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Bahar yağmuru bu kez üzdü
14 Mayıs 2015 / 16:53
Bahar yağmuru bu kez üzdü
Adana'da zaman zaman etkili olan sağanak bahar yağmurları ve ardından yaşanan dolu, ekili alanlarda zarara yol açtı.

Adana ve çevresinde zaman zaman etkili olan sağanak bahar yağmurları ve ardından yaşanan dolu, ekili alanlarda zarara yol açtı.


Adana Çiftçiler Birliği 2. Başkanı Mutlu Doğru, geçen yıl ülke genelinde yaşanan kuraklığın çiftçiyi üzdüğünü ancak, bu yıl özellikle ocak ve şubat aylarının yanı sıra mart ayında da devam eden yağışların çiftçinin yüzünü güldürdüğünü hatırlattı.

Doğru, son iki günde yaşanan yağışların ise bu durumun tam tersi ekili alanlara zarar verdiğini belirterek, Seyhan ve Karataş’ın bazı köylerine dolu yağdığını, karpuz, kavun, domates ve narenciye ürünlerinin olumsuz etkilendiğini bildirdi.

Ekili mısır alanlarında da bir miktar zarar oluştuğunu anlatan Doğru, “Mısırın şu anda 50 santime kadar ulaştığı yerler de var, yeni ekilenler de var. Çok yeni ekilmiş mısırlara dolu yağdıysa zarar verir fakat büyük mısırlara dolu zarar vermez birkaç yapraklarda zedelenme olur o kadar. Ama yağışlar karpuz, kavun ve narenciye üreticisini üzdü” dedi.

Meteoroloji yetkililerinin cuma gününden itibaren hava şartlarının normale döneceğini bildirdiğini belirten Doğru, ürünlerine tarım sigortası yaptıranların zararlarını karşılayabileceklerini vurguladı. 

Doğru, “Biz tüm çiftçilerimize tarım sigortasını öneriyoruz. Çünkü, tarım adeta doğa ile mücadele. Çiftçinin gözü hep havadadır. Çünkü, hava şartları çiftçinin yüzünü de güldürür, ürününü yerle bir de eder. Dileğimiz hava şatlarının çiftçiyi üzmemesi” diye konuştu
Bu haber toplam 273 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber