Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Babacan üzerinden asgari ücret yalanı!
04 Kasım 2015 / 13:48
Babacan üzerinden asgari ücret yalanı!
Babacan'ın eski bir röportajından belli bir kısmı cımbızlayarak asgari ücrete ilişkin yalan haberler ürettiler

Ali Babacan'ın eski bir röportajından belli bir kısmı cımbızlayan sözde gazeteciler bu sefer de seçim vaatleri üzerinden saldırmaya başladı.

1 Kasım seçimlerinde sandıktan yüzde 49'luk ezici bir oy oranı ile çıkan AK Parti tek başına iktidarı tekrardan elde ederken, AK Parti'nin bu başarısını sindiremeyen bazı medya organları ise AK Parti'nin seçim vaatleri üzerinden yalan bir algı operasyonu yapmaya çalıştı.

ESKİ TARİHLİ YALAN HABER!

Başbakan Eski Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Ali Babacan'ın seçim öncesinde TRT'de verdiği bir röportaj üzerinden harekete geçen sözde gazeteciler, bu röportajı bugün yapılmış gibi göstererek yalan bir habere daha imza attı.

RÖPORTAJIN DEVAMINI VERMEDİLER

Hazırladıkları haberlerde Babacan'ın “Asgari ücret komisyon tarafından tespit ediliyor ve orada işveren kesimi de var, işçi kesimi de var. Beraberce oturuluyor, konuşuluyor. Fakat hükümetin görüşü çok etkili. Yani hükümet bir şey söylediğinde o komisyonda çok etkili oluyor. Dolayısıyla biz ne açıkladık aslında? Dedik ki 2016 yılında asgari ücret net 1300 lira olacak şekilde biz hükümet olarak o komisyona tavsiyede bulunacağız dedik”ifadelerine yer vererek yalan haberlerine attıkları ''Babacan 1300 TL asgari ücret vaadinden çabuk caydı'' ve ''Asgari ücret 1300 TL olacak demedik'' şeklinde başlıklar ile Babacan'ın sözlerini çarpıtan sözde gazeteciler, söz konusu röportajın devamını ise haberlerine yansıtmadı.

BABACAN ALTINI ÇİZEREK SÖYLÜYOR: 1.300 TL NETTİR

Babacan seçim öncesinde TRT'yer verdiği röportajında 1300 TL'lik asgari ücret vaadi ile ilgili söz konusu teklifi Asgari Ücret Komisyonu'na ileteceğini belirtirken, bu teklifi hükümete ilettikten sonra işverenin çok bir şey söyleyemeyeceğini ve bu konuda her hangi bir spekülasyona girilmemesi gerektiğini hatırlatırken, ''Bizim 1,300 Lira vaadimiz nettir ve 2016'da uygulanacak bir rakamdır. Bu rakam bekar çalışan için uygulanacak bir rakamdır. Evli olan çalışanlarımızın eline daha fazla rakam geçecektir.'' diyor.

KURDELAYA DİKKAT!

Sözde gazetecilerin yalan haberlerine referans gösterip, bugün yapıldığını öne sürdükleri röportajın videosunun sol üst tarafında siyah bir kurdela bulunuyor.  Bu da söz konusu röportajın Ankara katliamının hemen ardından yapıldığını gösteriyor.

Bu haber toplam 921 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Ekonomi  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber