Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Aynı marketi 2. defa soydular
08 Şubat 2016 / 13:12
Aynı marketi 2. defa soydular
Adana’da içinde müşteriler bulunan market 12 günde 2 defa soyuldu.

Adana’da içinde müşteriler bulunan market 12 günde 2 defa soyuldu. Müşteriler ve kasa görevlileri büyük korku yaşarken, silahlı soyguncular polis tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı.

Olay, Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi, Obalar Caddesi üzerindeki bir markette meydana geldi. 18 Ocak’ta güvenlik kameralarına yansıyan ilk soygunun görüntüsünde, yüzlerini kaşkol ve atkı ile kapatarak içerisinde müşteri olan markete gelen Mustafa B. (24) ve Şehmuz D. (22), bıçak ile kasada görevli kadınları paraları vermesi için tehdit ediyor. Kadın görevliler paniğe kapılırken, ilk kasadaki paraları alan şahıslar, daha sonra ikinci kasanın yazarkasasını yerinden söküyor. Mustafa B. ve Şehmuz D., bin 700 TL para ile kaçarak kayıplara karışıyor.

SOYGUNU BU SEFER SİLAH İLE YAPTILAR
İkinci soygun ise 30 Ocak’ta meydana geldi. İlk soygunu gerçekleştiren Şehmuz D., markete bu sefer Hüseyin B. (23) ile geliyor. Elinde silah bulunan Şehmuz D., kasa görevlilerini uzaklaştırıyor. Arkadaşı Hüseyin B. ise yazarkasaları söküyor. Marketten 3 bin 500 TL alan şahıslar, Ahmet Cevret Yağ Caddesi’nden kaçarak izlerini kaybettiriyor.

AYAK İZLERİNİ GİZLEMEK İÇİN ÇORAP KULLANMIŞLAR
Soygunun ardından inceleme yapan Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin ayak izlerini gizlemek için ayakkabılarının üstüne kadın çorabı giydiğini belirledi. Bunun üzerine çevrede inceleme yapan ekipler, yazarkasaları boş bir alanda buldu. Ekipler, güvenlik kamerası ve kasadan çıkan parmak izlerinden yola çıkarak şüphelilerin kimliklerini belirledi. Harekete geçen ekipler, şüphelileri evlerine şafak vakti düzenlenen operasyonla yakaladı.

“SOYGUN PLANINI PARKTA YAPTIK”
İki soygun olayında da yer alan Şehmuz D., emniyetteki sorgusunda suçlamaları kabul ederek, “İlk soygun öncesi Mustafa ile Güney Yıldızı Parkı'nda alkol aldık. Parkta soygunu planladık. Daha sonra Mustafa eve gitti. Bir süre sonra yanında kadın çorabı ve bıçak ile geldi. Çok borcum olduğu için soygun yaptık” diye ifade verdiği öğrenildi.
Mustafa B. ise ifadesinde ilk soygunda yer aldığını, ancak ikinci soygunla bir alakasının olmadığını söyledi. Hüseyin B. ise suçlamaları kabul etmedi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, daha sonra adliyeye sevk edildi.

Bu haber toplam 559 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber