Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Ayakkabıcılar 'site' istiyor!
13 Temmuz 2014 / 13:39
Ayakkabıcılar 'site' istiyor!
Büyüksaat civarında faaliyet gösteren ayakkabıcılar sorunlarının çözülmesini bekliyor!

Adana’nın en eski yerleşim birimlerinden Büyüksaat civarındaki Sarı Yakup Mahallesi’nde faaliyet gösteren ayakkabıcılar kent ekonomisine önemli ölçüde katma değer sağlarken sorunlarının çözülmesini bekliyor. Sektörde faaliyet gösteren firmaların en önemli sorunu ise kendilerine ait bir sitenin olmaması.


Adana Ticaret Odası 10. Meslek Komitesi Başkanı ve Ayakkabıcılar Dericiler Grup Temsilcisi Murat Başlak, aylık 100 bin çift üretim kapasitesine ulaştıklarını ancak modern bir sitelerinin bulunmaması nedeniyle ticaret hacminde de olumsuzlar yaşadıklarını ifade etti.

Bu konuda Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe’nin kendilerine çok destek olduğunu ve birlikte çözüm arayışına girdiğini kaydeden Murat Başlak, “Sayın başkanımıza ve yönetimine sorunlarımıza gösterdiği duyarlılıktan dolayı sonsuz teşekkür ediyoruz. Görüşmeler sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Şakirpaşa’da 200 dönümlük bir yer tahsis edeceği sözünü verdi. Şimdi bu sözün gerçekleşmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Ayakkabı üretiminde Adana olarak Türkiye’de çok iyi bir noktada olduklarını belirten Başlak, "Çok sayıda kurumsal şirketimiz var. Adana’da şu anda bize kayıtlı 200’ün üzerinde çalışan firma var. 10 bin çalışanımız mevcut. Çok yüksek rakamlarda vergi ve SGK primi ödüyoruz. Buna rağmen halen bir sitemizin olmayışı ve güvenlik sorunumuzun bulunması bizi çok üzüyor” dedi.

Güvenlik riski taşımalarının yanı sıra yanıcı maddelerle imalat yaptıkları için birçok sigorta acentesinin sigorta yapmaktan kaçındığını ifade eden Başlak, “Oysa bu durum diğer kentlerde çok farklı. Çünkü İstanbul, Gaziantep, Konya gibi illerde bile ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren firmaların bir siteleri var. Bu nedenle sigorta problemleri de olmuyor. Sitenin olmayışı ihracatı da etkiliyor. Çünkü gelen yabancılar çalıştığınız yere bakıyor. Böyle bir ortamı görünce de baştan olumsuz bakıyor” şeklinde konuştu.
Bu haber toplam 297 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber