Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Ayağı kalktılar! Savaşmak için milyonlar başvurdu
12 Ağustos 2017 / 12:48
Ayağı kalktılar! Savaşmak için milyonlar başvurdu
Kuzey Kore'nin resmi gazetesi Rodong Sinmun, 3.5 milyon Kuzey Kore vatandaşının orduya katılmak için gönüllü olduğunu yazdı.

Kuzey Kore yönetimi bir açıklama yaparak, ülkedeki 3.5 milyon işçi, asker ve parti üyesinin yeni BM yaptırımları ve ABD ile savaşmak için orduya katılmaya gönüllü olduğunu belirtti.

Kuzey Kore'nin resmi gazetesi olan Rodong Sinmun'da yayınlanan yazıda, gönüllülerin BM'nin yeni yaptırımlarını açıklamasının ardından orduya katılma başvurusu yaptığı belirtildi.

PATLAK VEREN KRİZ

Bu hafta Donald Trump'ın Kuzey Kore'nin "öfke ve ateşle" karşılaşacağı yönündeki sözlerinin ardından, Asya ülkesi Pasifik'teki ABD adası Guam'ı vurmaya hazırlandığını açıklamış, Pyongyang ve Washington arasındaki gerilim bu gelişmelerin ardından zirve yapmıştı.

Resmi haber ajansı KCNA, Çarşamba günü Kim Jong-un yönetimine destek için başkent Pyongyang'da kitlesel bir miting düzenlendiğini duyurmuştu.

2015'TE DE AYNISI OLMUŞTU

Ağustos 2015'te, Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki silahsızlandırılmış bölgede mayın patlaması üzerine 1 milyon Kuzey Korelinin orduya başvurduğu belirtilmişti.

Bu haber toplam 897 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Dünya  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber