Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Atosev'in Burs Hizmetleri
13 Temmuz 2014 / 13:40
Atosev'in Burs Hizmetleri
Vakıf, yeni eğitim öğretim döneminde ihtiyaç sahibi 2 bin 100 üniversite öğrencisine karşılıksız burs burs vermeyi hedefliyor.

Ticaret Odası Sosyal Hizmetler ve Eğitim Vakfı (ATOSEV), 2014-2015 öğretim döneminde karşılıksız burs verdiği üniversite öğrenci sayısını 2 bin 100'e çıkarmayı hedefliyor.

Adana Ticaret Odasından (ATO) yapılan açıklamada, ATOSEV'in maddi durumu yetersiz üniversite öğrencilerine burs imkanı sağlaması bakımından son derece önemli ve anlamlı bir hizmet sunduğu, bu özelliğiyle ulusal ve uluslararası düzeyde ülkenin tanınan kurumları arasında yer almayı başardığı belirtildi.

1965 yılında sadece 5 öğrenciye burs vererek faaliyetine başlayan ATOSEV'in bugüne kadar maddi durumlarının yetersizliğini belgeleyen 12 bin dolayındaki üniversite öğrencisine burs verdiği ifade edilen açıklamada, 2014-2015 öğretim döneminde burs verilen öğrenci sayısının 2 bin 100'e çıkarmayı hedeflediği kaydedildi.

ATOSEV Yönetim Kurulu Başkanı Necati Fidan, vakfın temel misyonu ve vizyonunun bilgi ve eğitime destek vererek, çağdaş, donanımlı ve üretken insanların yetişmesine katkıda bulunmak olduğunu belirtti.

Adana'nın, Çukurova'nın ve Türkiye'nin sorunlarına çözüm üretecek kapasitede gençlerin yetişmelerinin öncelikli hedefleri arasında yer aldığını ifade eden Fidan,  Adana'nın yetiştirdiği her bireyi, ülke ekonomisinin daha iyi noktalara ulaşmasında önemli bir unsur olarak değerlendirdiklerini kaydetti.

Fidan, şunları bildirdi:

"ATOSEV'in önümüzdeki yıllarda hiçbir desteğe ihtiyaç duymaksızın kendi ayakları üzerinde durabilen ve sadece kendi öz kaynaklarıyla burs dağıtan bir kurum olmasını hedefliyoruz. Bu kapsamda halen toplam bin 950 öğrenciye sunduğumuz burs imkanını önümüzdeki eğitim öğretim döneminde 2 bin 100'e çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun için de vakfımızın mevcut gelir kaynaklarını artırabilme ve çeşitlendirmenin arayışındayız. Vakıf sosyal tesislerini yıl içinde üye beklentileri doğrultusunda yenileyerek, havuz, sportif aktivite ve diğer sosyal ortamlarda üyelerimize sunduğumuz hizmet kalitesini daha da yukarılara taşıdık. ATO, üyeleri de yasalar gereğince kendilerine verilen huzur haklarını vakfımıza bağışlayarak gelirimizin artmasında önemli rol oynamışlardır. Bu kapsamda başta üyelerimiz olmak üzere Adanalı tüm hayırseverlerden destek bekliyoruz."

Bu haber toplam 896 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber