Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
ATO Moskova Metalurji Fuarı'nda
15 Haziran 2015 / 20:51
ATO Moskova Metalurji Fuarı'nda
ATO Başkanı Menevşe, Adana’nın ihracatının istenilen seviyelere yükseltilmesi için yurtdışı fuarlara büyük önem verdiklerini belirtti.

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Adana’nın ihracatının istenilen seviyelere yükseltilmesi için yurtdışı fuarlara büyük önem verdiklerini belirterek, “Meslek Komitesi ve Meclis üyelerimize sağlamış olduğumuz desteklerle katıldığımız fuarlar yeni iş bağlantılarının yanı sıra teknolojik yeniliklerin daha yakından takip edilmesi bakımından büyük önem taşımaktadır. Amacımız, dünyanın neresinde olursa olsun bu fuarlara katılarak ihracatımızı artırmaktır” diye konuştu.


Adana Ticaret Odası Meclis ve Meslek Komiteleri üyelerinden oluşan 18 kişilik Heyet, Rusya Federasyonu’nun başkenti Moskova’da düzenlenen “Moskova Metalurji Fuarı”na katıldı. Demir, çelik, alüminyum, metalürji, kablo, metal, boru üretimi, kaynak, elektrik, trafo, jeneratör ve bu sektörlerin otomasyonuna yönelik ürünlerin yer aldığı Moskova Matallurgy Litmash 2015 Fuarı’na ziyaretçi olarak katılan ATO Heyeti, bir çok firma ile karşılıklı ticaret ve işbirliği konusunda görüş alışverişinde bulundular.

Heyete Başkanlık eden ATO Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Alim Koçer dünyanın en önde gelen organizasyonlardan biri olarak kabul edilen Moskova Matallurgy Litmash 2015 Fuarı’nın her alanda çok başarılı geçtiğini söyledi. Enerji, metalürji ve otomasyon konusundaki birçok yeniliği fuarda görme ve inceleme şansı bulduklarını ifade eden Koçer, “Yaptığımız ziyaretlerde uluslararası düzeyde faaliyet gösteren çok sayıda firma ile karşılıklı ticaretin artırılmasının yanı sıra birlikte üretim yapılabilecek potansiyelin bulunduğunu gördük. Gerçekleştirdiğimiz görüşmelerin en kısa zamanda Adana’nın ihracat rakamlarına yansıyacağına inanıyorum” dedi.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe de, Oda olarak tüm sektörlere “Meslek Komiteleri Destek Programı” adı altında kaynak sağladıklarına işaret ederek, “Amacımız, tüm sektörlerin yurtdışındaki fuarlara katılarak dünyadaki yeni teknolojileri görmesini, üretimlerini bu yönde geliştirerek ihracatlarını artırmalarını sağlamaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin 2023 yılındaki 500 milyar dolarlık ihracat hedefi üyelerimizin yurtdışı pazarlarını yerinde görüp, ona göre oluşturacağı yol haritasıyla mümkün olacaktır. Adana Ticaret Odası olarak hangi sektör, hangi ülke olursa olsun Adana’nın ihracatına katkı sağlayacak her türlü fuar veya benzeri organizasyonlara katılmayı görev sayıyoruz” diye konuştu.
Bu haber toplam 606 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Ekonomi  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber