Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Atık Toplayıcılarının Gözü Dünya Liderliğinde
29 Nisan 2015 / 09:44
Atık Toplayıcılarının Gözü Dünya Liderliğinde
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, her alanda kalkınmasını sürdüren Türkiye’nin, geri dönüşüm sektöründe de dünyada 3. sıraya yükseldiğini söyledi.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti AdanaMilletvekili Necdet Ünüvar, her alanda kalkınmasını sürdüren Türkiye'nin, geri dönüşümsektöründe de dünyada 3. sıraya yükseldiğini söyledi.

Sarıçam ilçesi Doğu Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren bir geri dönüşüm tesisinde atık toplayıcıları ile bir araya gelen Ünüvar, Adana'da 3 bin 500 atık toplayıcısının her gün yaklaşık 4 bin 500 ton atık toplayarak, üretime ve ülke kalkınmasına önemli katkılar sağladığını belirtti. Ünüvar, "Kağıt toplayıcısı kardeşlerimiz, modern hayatın getirdiği bir takım atıkları sanayi ürününe dönüştürerek çok önemli bir görevi yerine getiriyorlar. Aynı zamanda toplumun ve çevrenin korunması noktasında da çok önemli görevler üstleniyorlar. Bu kardeşlerimizin bin bir zahmetle, her gün kilometrelerce yol yürüyerek topladıkları atıklar burada bir takım işlemlerden geçirildikten sonra tekrar ekonomiye kazandırılıyor. Bu kardeşlerimiz sayesinde Türkiye geri dönüşüm sektöründe çok gerilerden gelerek dünyada 3. sıraya yükselmiş durumda" dedi.

"Kağıt toplayıcısı kardeşlerimizle aramızda fark yok" diyen Ünüvar, "Onlar da sokaktalar, bizler de sokaktayız. Onlar atık topluyorlar, bizler dua topluyoruz. Aynı doğrultuda hareket ediyoruz. Onlar da Türkiye'nin kalkınmasına hizmet ediyor bizler de" şeklinde konuştu.

Adana Atık Toplayıcıları Derneği Başkanı Sadullah Leventoğlu da, atık toplayıcılarının, önceki yıllara göre daha kurumsal bir yapıda faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade etti. Leventoğlu, "1 ton kağıt için 17 ağaç yok ediliyor. Peygamber Efendimiz, 'dünyada bir dikili ağacınız olsun' buyuruyor. Sokakta atık toplayan bu arkadaşlarımızın milyonlarca dikili ağacı var" dedi.

Atık toplayıcılarının, daha yaşanılabilir bir dünya için çalıştığını vurgulayan Ünüvar, toplanan atıkların yüzde 100 oranında ekonomiye kazandırıldığını kaydetti.

Atık toplayıcılarının problemlerini anlattığı ziyarette Ünüvar'a, AK Parti Adana MilletvekiliAdayı Ramazan Demir de eşlik etti.

Bu haber toplam 256 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber