Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Astımı Kürekle Yendi Madalyaları Topladı
06 Ağustos 2016 / 18:52
Astımı Kürekle Yendi Madalyaları Topladı
Adana’da 4 yıl önce başladığı kürek sporuyla astımı yenerek Fenerbahçe’ye transfer olan 16 yaşındaki Yunus Emre Bulut, yaşından fazla elde ettiği şampiyonluklarla başarı çıtasını yükseltiyor.

Henüz 12 yaşındayken kürek sporuna başlayan 16 yaşındaki Adanalı Yunus Emre Bulut, minik yaşta Türkiye şampiyonluğu elde etti. Bulut, 13 yaşında milli takıma girerek, "Minik yaşta milli takıma giren ilk sporcu" özelliğini de taşıyor.

Fenerbahçe'ye transfer oldu

Türkiye'de Çukurova Üniversitesi Kürek Kulübü adına katıldığı onlarca yarıştan madalyalarla dönen Yunus Emre Bulut, daha sonra Fenerbahçe Kürek Kulübü'ne transfer oldu. HırvatistanMacaristan ve Slovenya yarışlarında 'yıldız erkekler tek çifte' kategorisinde birincilik madalyasını elde eden Bulut'un önünde Yunanistan'daki Balkan Yarışları, Dünya Şampiyonası ve Olimpiyat Oyunları var.

Kürekle astım hastalığını yendi

Sporla nasıl tanıştığını anlatan genç kürekçi Yunus Emre Bulut, ilk başta yüzmeyle uğraştığını daha sonra antrenörlerinin yönlendirmesiyle 12 yaşında kürekle tanıştığını anlattı. Kürek sporu sayesinde, astım hastalığını da yendiğini dile getiren Bulut, "Yaptığımız spor özellikle su üzerinde olduğu için eğlenceli. Kötü alışkanlıklardan uzak duruyoruz, eğleniyoruz, ülkeleri ve şehirleri dolaşıyoruz. Türkiye'de kürek sporu bilinmeyen bir spor olduğu için uluslararası alanda ülkemizin başarısı düşüktü. Fakat biz gençler olarak bu çıtayı yavaş yavaş yükseltiyoruz ve bunun için küçük kardeşlerimizi de kürek sporuna davet ediyoruz" dedi.

Okul yönetiminden destek istedi

Boş zamanlarında babasının işletmeciliğini yaptığı hastane kantininde babasına yardım eden Yunus Emre Bulut, yarışlara katıldığı için zaman zaman aksatmak zorunda kaldığı okulunun yönetimine de çağrıda bulundu. Yarış zamanları okul yönetiminden izin isteyen Bulut, özellikle sınav zamanlarında okul yönetimden destek istedi. - 

Bu haber toplam 744 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Spor  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber