Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
ASKİ'den kanalizasyon çalışması
23 Temmuz 2015 / 09:30
ASKİ'den kanalizasyon çalışması
Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), her yağışta sel baskınları yaşanan Hayal Park civarında da çalışma başlattı.

ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, bölgedeki nüfus artışını dikkate alarak kanalizasyon hatlarını hem yenileyip hem de kapasitelerini arttırdıklarını belirterek "Sorunu çözmeye kararlıyız" dedi. 
Çukurova İlçesine bağlı Toros Mahallesi’nde bulunan Hayal Park civarında toplam 420 metre uzunluğunda kanalizasyon hattının yenilenme çalışmaları sürüyor. 400 mm ve 600 mm çapındaki beton boruların kullanılacağı çalışma sayesinde vatandaşların yaşadığı problemlerin ortadan kalkması planlanıyor. 
Çalışma hakkında bilgi veren Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rahmi Pekar, her zaman vatandaşların daha temiz bir ortamda yaşamasını amaçladıklarını ifade etti. Genel Müdür Pekar sözlerini şöyle sürdürdü:
‘’Yapılan çalışmalarda mahallelerin nüfus artış hızını göz önünde bulundurarak sağlam bir altyapı oluşturmaya çalışıyoruz. Kanalizasyon hattının yetersiz olduğu yerlerde ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Eski hatlar yenileniyor. Hayal Park civarında hedeflenen 420 metrelik kanalizasyon hattı yenilendikten sonra bugüne dek yaşanan sıkıntılara son vermeyi amaçlıyoruz. Orası yoğun bir bölge. Altyapıyı o yoğunluğu kaldıracak hale getirmeliyiz. Kararlıyız, Adana’nın kanalizasyon ve içme suyu problemini tamamen çözeceğiz.’’
Kanalizasyon hattı yenileme çalışmasının Temmuz ayı içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Bu haber toplam 380 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber