Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Asırlık köprü sorunu çözülüyor
30 Haziran 2016 / 13:53
Asırlık köprü sorunu çözülüyor
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatıyla, Saimbeyli Himmetli’de yapımına başlanan ve tamamlanma aşamasına gelen köprü, bölge sakinlerini,

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatıyla, Saimbeyli Himmetli’de yapımına başlanan ve tamamlanma aşamasına gelen köprü, bölge sakinlerini, köyün diğer yakasına geçmek için 10 km yol yürümekten kurtaracak. 
Adana Büyükşehir Belediyesi, Toroslar’dan Akdeniz’e uzanan geniş sorumluluk bölgesinde, Adanalılara hizmet vermeye büyük bir özveri ve kararlılıkla devam ediyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatlarıyla, 2 yıl 3 aylık sürede 3 bin kilometreye yakın yol, 50’ye yakın köprü, 500 bin metre içme suyu şebekesi, 400 bin metre kanalizasyon ve yağmur suyu hattı yapıldı.
40 yıldır kuraklık çeken Göller Yaylası suya kavuşturuldu. Öte yandan su sıkıntısı bulunan 80 köyün ihtiyacı karşılandı. Su sorunu bulunan diğer köylerin ihtiyacı da teker teker karşılanıyor.
Söz verdiği hizmetleri art arda gerçekleştiren Başkan Hüseyin Sözlü, iki aracın yan yana geçemediği Karaisalı-Kızıldağ yolunu uçak inecek genişlik ve kaliteye çıkardı. Ekonomik bakımdan stratejik öneme sahip 10 kilometre uzunluğunda, 20 metre genişliğindeki Ceyhan-Sarımazı yolu tamamlanma aşamasına geldi. İlçeleri, köyleri ve Adana’yı birbirine modern şekilde bağlayacak çok sayıda yolun yapımı sürüyor.
Adana Büyükşehir Belediyesi son olarak Saimbeyli ilçesi Himmetli Mahallesi (Köyü), çok uzun yıllardır kanayan yarası olan köprü sorununu çözmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Göksu Çayı nedeniyle ikiye bölünmüş halde bulunan ve bir mahalle sakininin, diğer tarafa geçmek için 10 km yol katetmesi gereken Himmetli’ye, 8 metre genişliğinde, 20 metre uzunluğunda köprü yapılıyor.
Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Ragıp Bekaroğlu, Himmetli’nin köprü sorununun uzun yıllara dayalı olduğunu belirterek, temeli atılan köprünün, ayaklarının da yerleştirildiğini, prekast krişlerin monte edilmesinin ardından, yaklaşık 2 ay içinde hizmete gireceğini söyledi.
Bekaroğlu, 200 ailenin acil ihtiyacını karşılayacak köprünün, çevre köylere de hizmet vereceğini açıkladı.

Bu haber toplam 765 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber