Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Arkadaşının Boğazını Kesen Öğrenci: Zorla Para Almak İstedi
19 Eylül 2015 / 11:56
Arkadaşının Boğazını Kesen Öğrenci: Zorla Para Almak İstedi
Adana'da 15 yaşındaki M.A., okul servisinde arkadaşı 17 yaşındaki Doğuş Eroğlu'nu zorla parasını almak istediği için öldürdüğünü öne sürdü.

Adana'da 15 yaşındaki M.A., okul servisinde arkadaşı 17 yaşındaki DoğuşEroğlu'nu boğazından bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılandığı mahkemede, Eroğlu'nun zorla parasını almak istediğini öne sürdü.

SERVİSTEKİ ÖĞRENCİLERİN ÖNÜNDE BOĞAZINI KESTİ

Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Özel Erkan Anadolu Teknik Meslek Lisesi öğrencisi Doğuş Eroğlu ile arkadaşı M.A., 26 Mart'ta ders çıkışı evlerine dönmek için okul servisine bindi. Serviste Eroğlu ile M.A. arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine M.A., Eroğlu'nu servisteki diğer öğrencilerin önünde boğazından bıçakladı.

Olayı gören servis şoförünün aracı durdurmasıyla M.A. inip kaçarken, hastaneye kaldırılan Eroğlu yaşamını yitirdi. Kısa süre sonra jandarma ekipleri tarafından yakalanan M.A. tutuklandı.

12 YIL HAPSİ İSTENDİ

Yaşı 18'den küçük olduğu için hakkında 'tasarlayarak öldürme' suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istenen M.A., Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Doğuş Eroğlu'nun serviste kendisi ve diğer öğrencilerin parasını zorla almaya çalıştığını öne süren M.A. savunmasında şunları söyledi:

"Doğuş, okulda alkol ve uyuşturucu kullanırdı. Ayakkabısının altında bıçak taşırdı ve tehdit için bana gösterirdi. Olay günü sabah çarşıda yine bizden para istedi, vermedik. Aramızda kavga çıktı vatandaşlar ayırdı. Serviste V.C.K. ile birlikte Doğuş bana saldırdı. Kendimi korumak amacıyla üzerimde taşıdığım bıçağı çektim. Doğuş elimdeki bıçağı düşürmek isterken bıçak boğazına battı kanlar aktı. Nasıl olduğunu görmedim."

Duruşma savcısı, M.A.'nın 'Çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi öldürme' suçundan 12 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, M.A.'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu haber toplam 786 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yaşam  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber