Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Arıkan ve Torun'dan Ortak Tavır
02 Nisan 2014 / 18:45
Arıkan ve Torun'dan Ortak Tavır
AK Parti Büyükşehir Adayı Torun ve CHP Büyükşehir Arıkan ortak basın toplantısı ile Adana seçimlerine itiraz etti.

dana'da hareketli gece durmak bilmiyor. Ak Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Torun ve CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldıray Arıkan Adana'da seçimlerde hile yapıldığını öne sürerek oyların yeniden sayılmasını istedi.

Hilton Oteli'ndeki basın toplantısı Kanal 24'den canlı olarak yayınlandı. Abdullah Torun, CHP'li Arıkan'ın daveti üzerine bu toplantıyı birlikte düzenleme kararı aldıklarını söyledi.

Torun, birleştirme tutanaklarındaki ciddi hataların yanısıra sandık kurullarındaki Ak Parti gözlemcilerinin itirazlarının kabul edilmediğini öne sürdü. Oyların yeniden hakim nezaretinde sayılmasının Adana'da kamu vicdanını rahatlatacağını belirten Torun "Özellikle Seyhan'da çok sayıda eksik imzalı birleştirme tutanakları var.. Son derece örgütlü ve organize bir iş. İl ve ilçe seçim kurullarının yanısıra YSK'nın bu haksızlığa ve sahteciliğe izin vermeyeceğine inanıyoruz." dedi.

CHP adayı Yıldıray Arıkan da Adana yerel seçimlerinde 30 yıldır sandıklarda oyun oynandığını öne sürdü.. Bu kıyının kim olduğunu herkesin bildiğini savunan Arıkan, "Bu seçimde de bel altı bel üstü her türlü oyun oynandı. Birleştirme tutanaklarında imza eksik.. Benim üzerime manipülasyonlar yapıldı. Ya oylar yeniden sayılsın ya da seçim yenilensin" şeklinde konuştu.

 

Ak Parti Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Abdullah Torun ve CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldıray Arıkan, düzenledikleri basın toplantısında seçimde kural hataları yapıldığını iddia ederek, seçimlerin iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

ORTAK BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİLER

CHP Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Yıldıray Arıkan'ın daveti üzerine Ak Parti adayı Abdullah Torun'la birlikte Hilton Oteli'nde ortak basın toplantısı düzenlendi. Seçimde kural hatalarının yapıldığını kaydeden Arıkan, "298 sayılı kanunun 108 inci maddesi gereğince sandık kurulundan gelen sonuç tutanaklarının, ilçe seçim kurulunca ve seçim sonuçlarının belirlenmesi işlemi açık ve aralıksız olarak yapılması gerekirken, Seyhan 3'üncü seçim kurulunca Sabah saatlerince ara verilmiştir. Bu durum o bölgedeki seçimin iptalini, dolayısıyla seçimin iptalini gerektirir. Sandık kurulları en az 4 kişiden oluşması gerekirken 3 ve daha az kişi tarafından kurulmuştur. Bunların hepsi seçimin iptalini gerektirir. Ayrıca ahlaki olmayan her türlü işlemler yapılmıştır. 25 yıldır Adana'da seçim hileleri hep gündeme gelmiştir. Malesef bu seçimde yine aynı kurallar işlemiş aynı durumlar ortaya çıkmıştır. Ben CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak bu seçimin iptalinin gerektiğini düşünmekteyim" diye konuştu.

"TAM KANUNSUZLUK HALİ MEVCUTTUR"

"Adana seçimleri 2009'da ki seçimler dahil olmak üzere üzerinde her türlü gölgeyi barındıran bir sistem, bir yapı üzerinde yapılıyor. Bir çok kurallar hatası oluşmuştur, tam kanunsuzluk hali mevcuttur. Seyhan 3'üncü bölge seçim kurulunun birleştirme tutanaklarının tanzimi yapılmadan kurulu bırakıp gitmeleri ara vermeleri tekrar gelip başlamaları bu bir tam kanunsuzluk halidir. Muhtarlık zarflarıyla Belediye için kullanılan zarflar farklı olmasına rağmen, belediye seçimlerine alakalı oy tutanakları muhtarlık zarflarına konulmuştur. İlçe seçim kurullarına itirazlarımızı yaptık. Kurulların bir kısmı oyların sayılmasına karar verdi, bir kısmı da ne hikmetse vermedi, bir kısmının da yarın karar vereceğini duyduk. Oyların sayılmasından niçin rahatsız olalım. Adana kamuoyunun yıllardan beri bu konuda vicdanı sızlamaktadır. Adana kamuoyu ve bize oy veren seçmenlerin vicdanının rahatlaması için oyların sayılmasından tekrarlanmasından kimsenin rahatsız olmaması kanaatindeyim. Tüm bunları bir araya getirdiğimiz zaman ve tüm bu maddi hataları bir araya getirdiğimiz zaman. Biz güveniyoruz hem il seçim kurulumuza hem Yüksek Seçim Kurulu'na tam kanunsuzluk hali mevcuttur, deliller ortadadır. Bu seçimin yenilenmesini de Adana kamuoyu beklemektedir. Öncelikle oyların sayılmasını talep ediyoruz, oylar sayıldıktan sonrada yine kamuoyu tatmin edilemezse seçimlerin yenilenmesi için tüm şartlar oluşmuştur" 

Bu haber toplam 521 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber