Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Aosb ve MEB İşbirliği ile
28 Haziran 2014 / 10:26
Aosb ve MEB İşbirliği ile "Hijyen Eğitim Kursları"
Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Bölge Başkanlığı tarafından şirket sahipleri, üst ve orta düzey yöneticiler ve diğer seviyelerdeki çalışanlara sunulan AOSB Akademi eğitimlerine yenileri eklendi.

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB)Bölge Başkanlığı tarafından şirket sahipleri, üst ve orta düzey yöneticiler ve diğer seviyelerdeki çalışanlara sunulan AOSB Akademi eğitimlerine yenileri eklendi. Şubat ayında başlayan 2014 yıl sonuna kadar devam edecek ve toplam 18 eğitimi içeren AOSB Akademi'nin yanı sıra bu kez de sanayicilere yönelik "Hijyen Kursu" verileceği bildirildi.

Adana Organize Sanayi Bölge Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı hijyen eğitim kursları düzenleneceği bildirildi. Yasa gereği 5 Temmuz 2014 tarihine kadar alınması gereken hijyen eğitim kursu hakkında bilgi veren AOSB Bölge Müdürü Mustafa Keskin, kurs giderlerinin bölge başkanlığı tarafından karşılanacağını söyledi. Keskin, eğitim sonrası Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Kurs Bitirme Belgesi verileceğini kaydetti.

Keskin, ülkemizde başta gıda üretim ve perakende iş yerleri olmak üzere, çeşitli sıhhi ve gayrisıhhi iş yerlerinde çalışanların yaptırmak mecburiyetinde olduğu portör muayeneleri yerine Hijyen Eğitimi alınması zorunluluğu getirildiğini belirterek, bu çerçevede hazırlanan "Hijyen Eğitimi Yönetmeliği", Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi" dedi. İşletmelerin, yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 1 yıl içinde eğitimlerini tamamlaması zorunluluğu olduğunu kaydeden AOSB Bölge Müdürü Mustafa Keskin, bu sürenin 5 Temmuz 2014 tarihinde dolacağını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 629 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber