Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Adnan DENİZ
Adnan DENİZ
...
Anneler Günü düşündürdükleri

 

 

Anneler; hiç bir karşılık beklemeden seven, koruyan bütün olumsuzluklara karşı fedakârca karşı koyan yegâne varlıklardır. O kadar ki 9 ay karnında taşıyan, en zor zamanımızda yanımızda olan, yetiştirip büyüten karşılığını hiçbir zaman veremeyeceğimiz insanlardır.  

 

            Öyle ki bir hadiste “ Anne ve babanın üzerimizde ki hakkı nedir? Diye peygamberimize sorulduğunda; “Onlar senin cennet ve cehennemindir.” Diye cevap verilen muhterem insanlardır. Bu da bize gösteriyor ki cennete gidebilmek ancak anne ve babaya yapılacak davranışlarda saklıdır.

 

            Resurullah"a “ben kime iyilik yapayım?” diye 3 defa soran zat"a peygamberimiz üçünde de “Annenize” diye cevap vermiştir. Dördüncü soruşta ise “Babanıza iyilik yapın.” Diye cevap verir.

 

            İşte bu güzide insanların günüdür, anneler günü. İlk defa ortaya çıkışı antik yunan mitolojisinde yer alan tanrıların annesi diye bilinen Rhea onuruna verilen yıllık ilkbahar festivallerinin kutlanmasıyla başlar. Bu mitoloji resmi olarak ilk kez Amerika da 1908 yılının 14 Mayısında Anneler Günü olarak kabul edilip, kutlanmıştır

 

            Türkiye"de 14 Mayısın anneler günü olarak kutlanması 1955 yılına dayanır. Türk Kadınlar Birliği bu kutlamaları ilk kez Türkiye"de organize etmiştir. Türk kadınlar birliği her yıl sembolikte olsa yılın annesini seçer. Bir gün dahi olsa annelerimizi hatırlayıp hal hatır sormak

 

            Onların gönüllerini hoş etmek elbette mutlulukların en büyüğüdür. Ama anne yüreğinin hassasiyetini hiçbir zaman unutmamak ve onlara her dönemde hayırlı evlat olduğumuzu göstermek onlar için mutlulukların en büyüğüdür.

 

Türk atasözleri de annelerin değerini     belirten o kadar güzel sözlerle doludur. “ Ana gibi yar olmaz, vatan gibi diyar olmaz.” Sözü anne ve vatan sevgisini birlikte işleyen çok güzel bir sözdür.

 

Anneler günü yaklaşıyor. Bizim bu güne gelmemizde en büyük emeği olan annelerimizin gelin ellerinden öpelim, hayır dualarını alalım ya bir demet çiçek, ya onları mutlu edecek bir çift sevgi sözü hediye edelim.

 

Gelin hep birlikte diyelim ki:

 

“ANNECİĞİM SENİ ÇOK SEVİYORUM.”

 

 

 

 

           

Bu yazı toplam 20380 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber