Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Ankara'daki saldırı protesto edildi
12 Ekim 2015 / 20:57
Ankara'daki saldırı protesto edildi
Ankara Tren Garı kavşağında 97 kişinin hayatını kaybettiği Barış Mitingi saldırısı, Adana’da protesto edildi.

CENAZE TÖRENİNİN YAPILACAĞI ALANDA ŞÜPHELİ ÇANTA PANİĞİ
Ankara’daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Dilan Sarıkaya ve Erhan Avcı’nın cenaze töreninin düzenleneceği Adana’daki Uğur Mumcu Meydanı’nda bir çiçekliğin yanına bırakılan şüpheli çanta polisi harekete geçirdi.

Çevre güvenliğini alan polise ‘töreni provoke’ ettikleri iddiasıyla tepki gösteren gruptan bir kişi, çantayı önce tekmeledi, daha sonra içinden çıkan tereyağı ve eti polise fırlattı.

Ankara Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından Adana’ya gönderilen Dilan Sarıkaya ve Erhan Avcı için Adana Tren Garı’nın önündeki Uğur Mumcu Meydanı’nda tören organize edildi. Saatler öncesinden alana gelen vatandaşlar, burada çeşitli sloganlar attı. Törenin başlamasına yarım saat kala, MOBESE kameralarından alanı inceleyen polis ekipleri çiçekliğin yanına bırakılmış bir çanta olduğunu fark etti. MOBESE merkezinde görevli ekipler, durumu hemen alandaki ekiplere ve bomba imha uzmanlarına bildirdi.

ÇANTAYI TEKMELEDİ, İÇİNDEKİLERİ POLİSE ATTI
Polis, şüpheli çantanın bulunduğu yeri çevirdi. HDP’nin seçim aracından gruba “Lütfen geri çıkalım” anonsları yapıldı. Alana yakın olan bomba imha ekiplerinin robotu hazırladıkları sırada bir grup, polisin töreni provoke ettiğini iddia ederek tepki gösterdi.

Güvenlik şeritlerini aşan grubu, vatandaşlar sakinleştirmeye çalıştı. Ancak bir kişi, koşarak çantaya tekme attı. Daha sonra içinden çıkan tereyağı ve eti polise fırlattı. Bunun üzerine alanda bulunan birçok kişi polise tepki gösterdi. Yaşanan bu olay sonrası bomba imha aracı ve polisler alandan çekildi. Ankara’daki patlamada güvenlik zafiyeti tartışılırken, yaşanan bu olay sonrası “İçinde ya bomba olsaydı” sorusunu akıllara getirdi.

97 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ SALDIRI ADANA'DA PROTESTO EDİLDİ
Ankara Tren Garı kavşağında 97 kişinin hayatını kaybettiği Barış Mitingi saldırısı, Adana’da protesto edildi.

KESK, DİSK, TMMOB, Adana Tabip Odası, 12-13 Ekim’de grevde olduklarını açıkladı. Barış Mitingi’ne yapılan bombalı saldırı nedeniyle Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan kalabalık grup, “Barış için yastayız, grevdeyiz” yazılı pankartın arkasında Uğur Mumcu meydanına yürüdü.

Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de toplanma alanına gelerek alınan önlemleri yerinde gördü.

Kalabalık grup, yürüyüş boyunca Ankara’daki Barış Mitingi’ne yapılan bombalı saldırıda hayatını kaybeden ve çoğu Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyesi olan Adana katılımcılarının isimlerini okuyup, slogan attı.

Saldırının yapıldığı saat olan 10.03’te saygı duruşunda bulunan grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, saldırının faili meçhul olmadığını ve katilleri bildiklerini kaydetti. Acılarının büyük olduğunu söyleyen Karaca, “Katiller ve arkasındaki güçler bulunana kadar bize rahat yok. Katliamın sorumluları hesap verene kadar susmayacağız, yılmayacağız ve asla affetmeyeceğiz” diye konuştu.

Tren Garı binasına ise siyah bayrak asıldı.

 

 

Bu haber toplam 338 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber