Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Ankara'daki Bombalı Saldırıda Ölen Şebnem Yurtman'ın Babası Tutuklandı
29 Temmuz 2016 / 16:36
Ankara'daki Bombalı Saldırıda Ölen Şebnem Yurtman'ın Babası Tutuklandı
Ankara Gar Meydanı'nda geçen yıl 103 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıda yaşamını yitiren Şebnem Yurtman'ın babası Mehmet Yurtman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten tutuklandı.

Ankara Gar Meydanı'nda geçen yıl 10 Ekim'deki 'Barış Mitingi'nde 103 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıda yaşamını yitiren Şebnem Yurtman'ın babası 60 yaşındaki Mehmet Yurtman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklandı.

TUTUKLANDI

Adana'nın Karaisalı ilçesinde yaşayan 2 çocuk babası TCDD'den emekli olan Mehmet Yurtman, geçen hafta içerisinde sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta FETÖ operasyonları ve Leman Dergisi'nin toplatılması kararıyla ilgili çeşitli paylaşımlarda bulundu. Hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatılan Mehmet Yurtman, dün gözaltına alınarak Karaisalı Adliyesi'ne çıkartıldı. Hakaret kastının bulunmadığını ve paylaşımlarının ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmesini isteyen Mehmet Yurtman, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TUTUKLAMAYA TEPKİ

 Mehmet Yurtman'ın tutuklanmasının ardından Adana'da demokratik kitle örgütü temsilcileri İnsan Hakları Derneği'nde basın toplantısı düzenledi. TMMOB, DİSK ve KESK gibi kurum temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Emek Partisi Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Halil İmrek, "Evladının acısını yaşayan bir baba, ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gereken paylaşımları nedeniyle tutuklandı. Acılı aile bu kararla bir daha mağdur edildi. Mehmet Yurtman serbest bırakılmalıdır" dedi. 

Bu haber toplam 543 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber