Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Anavarza Mozaiklerinin Taşınma Kararına Tepki
26 Haziran 2015 / 18:08
Anavarza Mozaiklerinin Taşınma Kararına Tepki
Anavarza Antik Kentindeki mozaiklerin Adana'ya taşınması kararına, Anavarza Antik Kentini Koruma ve Tanıtma Derneği Başkanı Abdurrahman Kütük tepki gösterdi.

Kozan’da kazı çalışmaları devam eden Anavarza Antik Kenti’ndeki mozaiklerin Adana’ya taşınması kararına, Anavarza Antik Kentini Koruma ve Tanıtma Derneği Başkanı Abdurrahman Kütük tepki gösterdi.

Dernek tarafından yapılan yazılı açıklamada, Anavarza mozaiklerinin sökülerek Adana Bölge Müzesi'ne taşınma kararı alındığı bunun kabul edilir bir durum olmadığı kaydedildi. Mozaiklerin Anavarza şehrinde sergilenmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verdi: “Son zamanlarda burada yapılan kazı çalışmaları, şehrin ortaya çıkarılması sevindirici bir gelişmedir. Ancak Anavarza’yla özdeşleşmiş mozaiklerin buradan sökülerek Adana bölge müzesine taşınma çalışmaları kabul edilir bir durum değildir. 2000 yıldır Anavarza’da duran bu mozaiklerin doğduğu topraklardan kopartılıp Adana’ya taşınması ne tarihe ne turizme ne de medeniyete saygıdır. Eserler bulundukları yerde sergilenmelidir. Anavarza Antik Kenti, mozaikleriyle, amfi tiyatrolarıyla, hipodromlarıyla, Zafer takılarıyla, kiliseleriyle bir bütündür. Yapılması gereken Anavarza’ya açık hava müzesi kurulması, bölgeden çıkan eserlerin bulundukları bölgede sergilenmesidir. Dernek olarak mozaiklerin başka yerde sergilenmesi istemiyoruz. Bu konuda Kozandaki sivil toplum kuruluşlarının, Kozan kamuoyunun mozaiklerimize sahip çıkmalarını istiyoruz.”

Bu haber toplam 604 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kültür-Sanat  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber