Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Ameliyatlarda dünya standartlarında başarı yüzdesi
10 Aralık 2015 / 10:18
Ameliyatlarda dünya standartlarında başarı yüzdesi
Cerrahi ekibi, karaciğer, pankreas ve safra yolları ameliyatlarında yüzde 100'e yakın bir başarı sağladı.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Türkiye’nin ve bölgenin en önemli sağlık kurumları arasında geliyor. Merkezde son yıllarda birçok önemli tıbbi başarıya imza atıldı. Bu başarılardan bir tanesine de Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı’nda Hepatopankreatikobiliyer Cerrahi alanında görev yapan Yard. Doç. Dr. Tolga Akçam ile Yard. Doç. Dr. Abdullah Ülkü'nün imzaları bulunuyor. Ekip karaciğer, pankreas ve safra yolları ameliyatlarında yüzde 100'e yakın bir başarı sağlayarak Türkiye çapında önemli bir başarıya adını yazdırdı.
Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Tolga Akçam, son 5 yılda merkez olarak 200 pankreas ameliyatı, 300 civarında karaciğer ameliyatı, 100 civarında da safra yolu ameliyatı yaptıklarını belirterek, ameliyatlarda zaman zaman yüzde 100 başarı oranı sağladıklarını, bu oranın Türkiye dışında dünya standartlarının bile üzerinde olduğunu belirtti.

“DİĞER HASTANELERE DE DESTEK VERİYORUZ”
Kadavradan karaciğer nakillerinin de bu başarı oranının yüksekliğinde büyük pay sahibi olduğuna dikkati çeken Akçam, bölgedeki tüm karaciğer ve pankreas yaralanmalarına da yine kendileri tarafından müdahalenin yapıldığını ayrıca acil ihtiyaç halinde diğer hastanelerdeki vakalara da bizzat kendilerinin giderek destek verdiklerini söyledi.
Bu konuda oldukça deneyimli bir merkez olduklarının altını çizen Akçam, Çukurova Bölgesi’nin tamamına hizmet verdiklerini ayrıca Türkiye genelinden gelen birçok karaciğer safra yolu ve pankreas kanser hastasını da kabul ettiklerini kaydetti. Akçam yine farklı hastanelerde ameliyat esnasında oluşan komplikasyonları da kendi kliniklerinde başarıyla tedavi ettiklerini ifade etti.
Yakın zamanda yaşamını yitiren Türkiye’nin sayılı karaciğer cerrahlarından Prof. Dr. Haluk Demiryürek’in yolundan gittiklerini ve artan tecrübeleriyle bugün birçok hastayı tedavi ettiklerini vurgulayan Akçam, “Bu alanda yakaladığımız böylesine önemli başarıda merhum hocamız Prof. Dr. Haluk Demiryürek’in payı çok büyük kendisini saygıyla anıyorum” dedi.

Bu haber toplam 897 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Sağlık  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber