Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Altının gramı 100 liraya düşebilir
04 Kasım 2015 / 13:54
Altının gramı 100 liraya düşebilir
Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, seçimlerden tek başına bir iktidarın çıkması ve ons fiyatının düşmesinden dolayı altının gramında 4 liralık bir gerileme olduğunu altının 100 liraya kadar düşebileceğini söyledi.
Başman, 26. dönem milletvekili genel seçimlerinden kesin olmayan sonuçlara göre tek başına iktidarın çıkmasından dolayı belirsizliğin ortadan kalktığını bununda piyasalara olumlu yansımaları olduğunu ifade etti. Başman, hem iç piyasadaki olumlu gelişmeler hem de tesadüfen aynı dönemde ons fiyatındaki gerilemeden dolayı 107 lira olan altının gramının 103 liraya kadar gerilediğini belirterek, "Aylardır ciddi anlamda hareketsiz bir dönem yaşandı. Ama seçimde tek parti iktidarı ekonomiye de piyasaya da güven verecek. Bu da olumlu piyasaya yansıyacak. 7 Haziran'dan önce 10 birim iş yaparken bu seçimden sonra 3 birime kadar düşmüştü. Sadece Ramazan Bayramı'ndan sonra biraz iş yaptık sonra durdu. Şuanda da piyasa durgun ama artık her şey belli. Bankalar kredi faizlerini düşürecek bu da piyasaya bir ivme kazandırır. Bundan sonra hükumetin kimin kuracağı ne olacağı belli olduğu için bir hareketlilik bekliyoruz" dedi.

Türkiye'de altının düşmesinin bir çok etkeni olduğunu bunların başında doların düşmesinin ve dış etkenlerin olduğuna dikkat çeken Başman şöyle devam etti:
"Dolar biraz daha gevşer, biraz daha düşerse altının gramı 100 liraya kadar düşer. Ben altının gramının 100 ile 103 lira arasında değişeceğini düşünüyorum. Ama mesela Rusya ve Çin Suriye'ye sürpriz bir müdahale yaparsa, FED faizi artırırsa altın yükselebilir. Ya da FED faizi düşürürse altın daha da düşebilir. Altının yükselmesi ya da düşmesi sadece Türkiye'deki gelişmelere bağlı değil."

Başman, altının yüksek ya da düşük olmasının kendileri için yumurta tavuktan mı çıkar, tavuk yumurtadan mı çıkar gibi bir denklem olduğunu anlatarak, "Altın yüksek olduğu zaman mal bizim değer kazanıyor. Ancak düşük olduğu zamanda piyasa canlanıyor satışlar artıyor. Bu böyle bir şey. Kuyumculuktan emekli olacak birisi için altının gramının yüksek olması daha iyi bir şey ama altının gramının herkesin tercih edeceği bir boyutta olması menfaatimiz içindir" diye konuştu.

Başman çeyrek altının da şuanda 170 liradan satıldığını sözlerine ekledi.
 

 

Bu haber toplam 1,024 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Ekonomi  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber