Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Almanya'dan küstah tehdit: Erdoğan kazanırsa...
22 Haziran 2018 / 12:02
Almanya'dan küstah tehdit: Erdoğan kazanırsa...
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye karşıtı tutumuyla bilinen Alman Hristiyan Demokrat Birliği (CDU), 24 Haziran seçimleri öncesinde Türkiye'yi AB üyeliğiyle tehdit etti.

Türkiye'nin kaderini belirleyecek olan 24 Haziran seçimine sayılı günler kala Avrupa'dan sesler yükselmeye başladı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hazmedemeyen Almanya Başbakanı Angela Merkel liderliğindeki Hristiyan Demokrat Partisi (CDU) Türkiye'ye karşı küstah tehditler savurdu.

CDU partili Avrupalı Parlemanter Renate Sommer, Erdoğan seçimleri kazanırsa Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğinin mümkün olmayacağını iddia etti. Seçimler yaklaşırken Türkiye hazımsızlığını iyice dışa vuran Sommer, "Avrupa Parlamentosu bu durumda üyelik müzakerelerinin sona erdirilmesini talep edecektir" diyerek haddini aştı.

 

AFRİN OPERASYONUNU DA HAZMEDEMEMİŞLERDİ

Türkiye'nin her attığı adımı takip eden Alman CDU, Türkiye'nin Afrin'de terör örgütü PKK/YPG'ye karşı başarıyla sonlandırdığı Zeytin Dalı Harekatı'na da dil uzatmıştı. 

Her fırsatta Türkiye'yi karalamaya çalışan Alman parti, harekatı sona erdirme ve bölgeden çekilme çağrısında bulunmuştu.

Bu haber toplam 1,023 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Dünya  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber