Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
'Allah, Kuran’ı sen reklam yap diye göndermedi'
08 Mayıs 2015 / 17:46
'Allah, Kuran’ı sen reklam yap diye göndermedi'
Selahattin Demirtaş: Allah, Kuran’ı sen reklam yap diye göndermedi, bileceksen önce sen haddini bil.Ev kadınları siz işsiz falan değilsiniz. Sizi çalışan kabul edip, SSK'nızı yapacağız’

Memleketi Elazığ'da konuşan HDP Eş Genel Başkanı , Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dünkü mitingini hatırlatarak, "Stajyer Başbakan dün buradaydı, yanındakileri kast ederek söylüyorum, ceplerinizi kontrol e" dedi.

Demirtaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Güneydoğu Anadolu mitinglerinde kürsüde Kürtçe -ı Kerim göstermesiyle ilgili olarak, "Allah-u Teala, o kutsal kitabı sen mitinginde reklam yap diye mi göndermiş? Kim ki bu dinin amaçlarını kendi çıkarları için istismar ediyorsa, Allah onun hakkından gelecek inşallah" dedi.

 

Demirtaş, "Allah-u Teala o kutsal emirlerini insanlara doğru yolu göstermek için göndermiş. AKP reklam yapsın diye değil. Haddini bileceksen sen bil. Muaviye gibi reklam yapıyor" diye konuştu.

Selahattin Demirtaş Elazığ'da konuştu.

Demirtaş'ın konuşmalarının önemli satırbaşları şöyle:

Stajyer Başbakan dün buradaydı -yanındakileri kast ederek söylüyorum- ceplerinizi kontrol edin.

Mesai saatleri 7 saate düşürülecek. 10 işçi çalıştıran kişi 11 kişi çalıştırmak zorunda kalacak. İşveren bir kişi fazla çalıştıracak, ama o bir kişinin parasını devlet karşılayacak. Böylece istihdam yaratacağız.

Üniversite sınavlarını kaldıracağız. Hiçbir genç üniversitesiz kalmasın diye bunu yapacağız. Bu sizin hakkınızdır. Lise yıllarındaki not ortalamasına göre istediği fakülteye giderek kaydını yapacak. Bu devletin himmeti değil, en doğal hakkıdır. Kendi anadilinde eğitim almak en doğal hakkıdır.

Gençlik Bakanlığı kuracağız. Gençliğin sorunlarını bu bakanlıkla çözeceğiz.

Ev kadınları siz işsiz falan değilsiniz. Sizi çalışan kabul edip, SSK'nızı yapacağız. Her kadın evinde emekli olacak. Size iş denmesini biz kabul etmeyeceğiz. Bir Kadın Bakanlığı olan, başında bir kadın olan bakanlık kuracağız.

Alışveriş Merkezleri, şehrin dışında uzakta olsun. Küçük esnaf iflas noktasına geldi. Onları korumak için öncelikle, elektrik vergi borçlarını yapılandıracağız. Sıfır kredili esnafa kredi vereceğiz. AVM'lere şehir dışında ruhsat vereceğiz. Ticaret biterse hayat durur.

'Sen reklam yap diye...'

Kürtçe Kuran'ı sadece Cumhurbaşkanı’nın mitingine yetiştirmişler. İşte böyle bir Diyanet İşleri Başkanlığı var. 

Allah-u Teala, o kutsal kitabı sen mitinginde reklam yap diye mi göndermiş? Kim ki bu dinin amaçlarını kendi çıkarları için istismar ediyorsa, Allah onun hakkından gelecek inşallah. Allah-u Teala o kutsal emirlerini insanlara doğru yolu göstermek için göndermiş. AKP reklam yapsın diye değil. Haddini bileceksen sen bil. Muaviye gibi reklam yapıyor. Diyanet’in sesi çıktı mı, çıkmaz çünkü kendisi gönderdi onu. Yoksuldan yanadır İslam. Hırsızdan yana olamaz. Diyanet de hırsıza sessiz kalarak din hizmeti üretemez.

 

Bu haber toplam 422 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber