Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Alıkonulan Tır Şoförlerinin Serbest Bırakılması
12 Temmuz 2014 / 14:02
Alıkonulan Tır Şoförlerinin Serbest Bırakılması
Adanalı tır şoförü Sürer, ailesine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor

Musul'da terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından 23 gün alıkonulduktan sonra serbest bırakılan tır şoförlerinden Salih Sürer, ailesine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Sürer, Ceyhan ilçesindeki baba evinde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 yıldır tır şoförlüğü yaptığını, evli ve 2 çocuk babası olduğunu söyledi.

Üniversite öğrencisi oğlu Ergin'i okutabilmek için şoförlük yaptığını anlatan Sürer, şöyle konuştu:

"Şu an ailemin yanında olduğum için çok mutluyum. Kaçırılacağımı hiç tahmin etmiyordum. Nasıl olduysa tırların önü kesilerek İŞİD'in adamları tarafından durdurulduk ve bizi kaçırdılar. Yaklaşık 23-24 gün bize esaret yaşattılar. Büyük sıkıntılar çektik, psikolojimiz bozuldu. İlk 5-6 gün bırakılacağımızı hiç ummuyorduk. IŞİD'in adamlarının bize 'sizi bırakacağız ama günü belli değil' demeleri üzerine içimizde bir umut doğdu. Her gün bize 'yarın' dediler ve en son günde 'sizi bırakacağız' dediler. Bizi başka bir alana götürdüler. Her gün üzerimizden uçaklar gelip geçiyordu. En son bir iki gün evvel bizim bulunduğumuz yere yakın bir yere bomba atılınca tekrar bizim yerimiz değiştirmişlerdi."

Ailesinin desteğiyle yaşadıklarını unutmaya çalıştığını dile getiren Sürer, ailesi ve çocukları için çalışmaya devam edeceğini kaydetti.

"Çok şükür kocama kavuştum"

Hatice Sürer ise kocasının kendisini cep telefonuyla arayarak kaçırıldığını ve haklarını helal etmesi dileğinde bulunduğunu söyledi.

Kocasının kendisinden dua etmesini istediğini aktaran Sürer, şöyle devam etti:

"Eşim beni Irak hattından arayarak, 'hanım ben şu an kötü durumdayım. Bana dua et ve hakkını da helal et' dedi. Konuşmaların ardından çok kötü oldu. Ne yapacağımı şaşırdım ve dua etmeleri için yakınlarımı aradım. İlk günler iki güne bir arar helallik isterdi. Sonra ben kendisine ulaşmaya çalıştım ve sürekli telefonları meşguldü. Mesaj atmaya çalıştım olmadı. Bir an önce onun oradan kurtulmasını istedim ama olmadı. Televizyonhaberinde durumlarının çok kötü olduğunu gördüm. O şartlardan sonra korkularım daha da arttı. Öyle olunca her günüm kan ağlıyordu, her günüm acı çekmekle geçiyordu. Hep dua ettik, Rabbime elimizi açtık. Çok şükür kocama kavuştum. O günleri gerçekten bir daha hatırlamak istemiyorum."

Anne Öznur Sürer ise oğlumun esir kaldığı günden bu yana sürekli dua ettiğini, oğluna kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade etti.

"Allah devletimize zeval vermesin"

Alıkonulan şoförlerden Mehmet Deniz'in aynı ilçede yaşayan ailesi de oğullarına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Baba Sadık Deniz (76), oğlunun özel firmanın tır şoförlüğünü yaptığını ve IŞİD tarafından kaçırıldığını televizyon haberlerinden duyduğunu anlattı.

Oğlunun serbest bırakılması için günlerce dua ettiğini belirten Deniz, "Oğlumu kaçıran eşkıyalar eziyet etmişler. Sürekli abdest almadan namaz kıldırıyorlarmış. Allah bir daha böyle acı yaşatmasın. Devletimiz sağ olsun, Başbakanımız çok uğraştı, 'mutlaka kaçırılan tır şoförlerini getireceğim' dedi. Haberlerden takip ettim, çok ümitlendik. Allah razı olsun, çok şükür oğlumuzu sağ salim gördük. Allah devletimize zeval vermesin. Oğlum çok kilo kaybetmiş, çok eziyet çekmiş ama olsun onu canlı olarak görmek her şeye değer, Allah bir daha böyle acı yaşatmasın" diye konuştu. 

Bu haber toplam 377 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yaşam  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber