Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 Aladağ davasında tutuklu kalmadı
07 Eylül 2018 / 15:33
Aladağ davasında tutuklu kalmadı
Adana'nın Aladağ ilçesinde 10'u öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği yurt yangını davasında tutuklu sanık kalmadı.

 Adana'nın Aladağ ilçesinde 10'u öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda öğrencinin yaralandığı yangınla ilgili tutuklu sanıklar yurt müdürü Cuma Ali Genç ve dernek başkanı İsmail Uğur, adli kontrol tedbiri ve yurt dışına çıkış yasağıyla tahliye edildi.


Kozan Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda görülen duruşmada, tutuklu yurt müdürü Cuma Ali Genç, yurdun bağlı olduğu Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneğinin Başkanı İsmail Uğur, 16 tutuksuz sanıktan bazıları ile müşteki aileleri, sanık yakınları ve tarafların avukatları hazır bulundu. 

Duruşmada değerlendirmesi sorulan cumhuriyet savcısı, İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesine talimat yazılarak alınan son bilirkişi raporuna göre tali kusurlu bulunan tutuklu sanıklar Cuma Ali Genç ve İsmail Uğur'un tutuklulukta geçirdikleri süre dikkate alınarak bu aşamada adli kontrol tedbirleriyle tahliyelerine karar verilmesi ve eksik hususların giderilmesi yönünde mütalaasını sundu. 
Mağdur müşteki ailelerin avukatları ise bilirkişi raporunun alanında uzman kişilerce hazırlanmadığını, raporda usul ve teknik yoksunlukların bulunduğunu öne sürerek, taraflarına raporu incelemek için süre verilmesi ve iddia makamının tutuklu sanıklar yönünden tahliye talebinin reddini istedi. 

Tutuklu sanıklardan Cuma Ali Genç, savunmasında, bilirkişi raporundaki aleyhe olan konuları reddederek, tahliyesini ve beraatini talep etti.

Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını belirterek, beraatlerini istedi. 

Mahkeme heyeti, İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesine talimat yazılarak alınan bilirkişi raporuna göre tali kusurlu bulunan tutuklu sanıklar Cuma Ali Genç ve İsmail Uğur'un tutuklulukta geçirdikleri süre dikkate alınarak adli kontrol tedbiri ve yurt dışına çıkış yasağıyla tahliyesine karar verdi. 

Ayrıca, dava dosyasının Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dönemin Aladağ Kaymakamı Ahmet Ziya Filizer'in de yargılandığı dosyayla birleştirilmesine karar verildi. 

Duruşmayı takip eden mağdur aileleri karara tepki gösterdi.
Bu haber toplam 849 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber