Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Adnan DENİZ
Adnan DENİZ
...
AKYÜREK, KOZAN VE GÜREŞ…

Duyarlığı kişiliği ile en ön safta yer alan bir kişi… Bir Kozan sevdalısı. Yıldırım sporun kurucusu, Kozandaki satranç organizatörlüğünün öncüsü ve Kozanlı gençleri spora teşvik eden bir sosyal entelektüel, Halil Akyürek.

 Bu günlerde öyle bir düşünce içerisindeki gerçekten takdir etmemek elde değil. Çünkü kozandaki güreş potansiyelini görmüş ve devamlı düşünceler üretmekte. Gayri resmi kozan güreş ligi kurma yolunda ilk adımları atmış bile. Emekli olmuş ve güreşle ilgilenmiş 12 öğretmen bu konuda ikna etmiş bile. Bu öğretmenlerden Antrenör ve hakem olarak yararlanmak istiyor. Bu öğretmenlere halk eğitimden sertifika aldırarak daha faydalı bir şekilde güreşle iştigal etmelerini arzuluyor.

 

  Kozanda gerçekten güzel şeyler oluyor. Halil Bey, şu anda 6 güreş takımı çıkarabilecek güce sahip olduğunu söylerken gözleri parlıyor. Hatta o kadar ileriyi düşünüyor ki bu güreşçilere lisans çıkarmak ve onların gelecekte spor akademilerine giderek geleceklerini kurtarmalarını bile hayal ediyor.

Güzel olan nedir biliyor musunuz? Bütün bunları düşünürken kendisi için hiçbir şey istememesi. İşte en güzel Kozanlılık budur. Kozanın Gençlerin ve kozanın yarınlarını düşünmek. Devamlı kozan için bir şeyler üretmek ve Kozan"ın yarınına bir ışık yakmak.

 

  Düşünebiliyor musunuz, Bir Dünya şampiyonu İsmet Atlının, Bir celal incelerin, Bir rahmetli Halil Öztürkleri yetiştiren kozan niçin yeni güreş şampiyonları çıkarmasın.

 

  Kozanlılar güreşe yatkınlığı ile tanınırlar. Çünkü doğaya ve kuvvete tutkundurlar. Ataları düğünlerde ve bayramlarda güreşler tutarak büyümüşler ve yiğitlikleriyle bellenmişlerdir.

 

  Yiğitliğin timsali olan Ata sporun kozanda güreş ligi olarak başlaması kozanda birçok meselenin çözümü noktasında da yardımcı olacaktır. Gençlerinin kötü alışkanlıklarından kurtulması, Allah"ın kullarına verdiği ve korumakla mükellef kıldığı vücudunu korumak için Gençlerimize spor yapma fırsatı verecektir. Hem de gençlerimizin sosyalleşmesinde etkili olacak böylelikle ilçemizde asayiş sorunun çözümüne büyük katkı sağlayacaktır.

Ayrıca gençlerimiz burada aldıkları eğitim ve tecrübe ile kendilerinin gelecek kaygılarını kısa yoldan çözebileceklerdir.

 

   Kozanın değerli aydınları, yöneticileri, eğitimcileri, işadamları, hepimize büyük görevler düşmektedir. Bizler ne iş yapıyorsak, yaptıklarımızın en güzelini önce Kozan"ımız için düşünmeliyiz. Kozan, yüreğinden bizi besleyen kent. Bu doğan güneşler senin üzerine bunu biliyorsun. En ufak kıvılcım dahi Kozan"ın yarınlarına verilen bir ümit olacaktır. Bunu yapanlar var ama yapmak isteyenlere dört elden yardımcı olunmalı diyorum.

 

  Sayın Halil Akyürek, apak yüreği ile kozanı ve Kozanlı gençleri düşünüyor. Hiç bir menfaat beklemeden ve zamanını güreş sevdasına seferber ederek. Ne mutlu Kozanlıya… Ne mutlu kozana… ne mutlu Kozanlı gençlere… Kozanı ve Kozanlıyı seven ve kozanla yatıp kalkan Halil Akyürek gibi yüzlerce ağabeyleri, evlatları ve kendileri için çalışanları var
Bu yazı toplam 24146 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber