Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Akpınar'dan eğitim konferansı
08 Aralık 2015 / 10:19
Akpınar'dan eğitim konferansı
İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Adana'daki öğrenci oranının da Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu kaydetti.

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Adana'da eğitim çağında 35-36 bin Suriyeli bulunduğunu, bu çocuklar için şu ana kadar 16 ayrı geçici eğitim merkezi açıldığını kaydetti. Akpınar, Adana'da öğretmen kadrosunun bu yıl en yüksek seviyeye çıktığını, Adana'daki öğrenci oranının da Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu kaydetti.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi'nde programlar dizisi, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar’ın "Günümüzden Geleceği Adana’da Projelendirilmiş Eğitim Yolculuğu" konulu konferansı ile devam etti.

Konferansta konuşan Müdür Akpınar, Adana'daki eğitim faaliyetleri ile ilgili bilgiler paylaştı. Akpınar, halen Adana'da 26 bin öğretmen ve 470 bin öğrenci ile eğitim-öğretim faaliyeti yürüttüklerini kaydetti.

Suriyeli sığınmacılara verilen eğitim hakkında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, “Kayıtlarımıza göre ilimizde 35-36 bin civarında Suriyelinin eğitim yaşında olduğu görülüyor. Geçtiğimiz yıl Sarıçamdaki barınma merkezinde bizim şuanda 150 civarındaki öğretmenimizle ve 4 bin öğrenciye eğitim vermeye başladık. Bununla kalınmaması gerektiğini düşünüldü ve bu konuda da ev sahipliği yaptık. Bakanlığımızla geçtiğimiz yıl eylül ayında bir çalıştay düzenledi. Buradaki çalıştay sonucunda bakanlığımıza bir rapor sunuldu ve bununla alakalı bir genelge hazırlandı. Bizim şuan Suriyeli öğrencilerle ilgili mevzuatımız bu genelge üzerine eğitim veriyoruz. Çocuklarımıza bu genelge kapsamında geçici eğitim merkezi dediğimiz okullar açtık. İlimizde şuan 16 tane oldu” dedi.

Adana’daki öğretmen normuna değinen Müdür Akpınar, “İlimizin öğretmen normuna baktığımız zaman bu 26 bin küsür. Çok şükür özellikle son yıl çok dolu. Biz, il genelinde bin civarında bir ücretli öğretmen çalıştırıyoruz. Geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl en iyi yılımızdayız diye ifade edebiliriz. Daha önce kamuoyu ile paylaşmıştık. Göreve başladığımızda ben ve ekip arkadaşlarımız ilimize bakıldığında en önemli problemin Güney Adana bölgesi dediğimiz bölgede yoğunlukta olduğunu ve öğretmen ihtiyacının 1. öncelikli olduğunu gördük. Güney Adanayı biliyorsunuz E-5’in altı Seyhan ve Yüreğir ilçelerimizin sınırları içerisinde birçoğu okullarımız. Bu bölgedeki aşağı yukarı 100’e yakın okulumuzda öğretmen ihtiyacının bazı okullarda daha fazla olduğunu gördük. Bölgemizde maalesef hem okullara güvenlik olarak bizim hakim olmamız bu işi güçleştiriyordu. Tabi çocuğumuzun eğitim kalitesini de ciddi engelliyor bu durum. Bu durumla alakalı arkadaşlarımızla eğitimde Güney Adana Raporu diye bir rapor hazırladık. Bu raporu başta sayın bakanımız olmak üzere bakanlığımız ve müsteşarlarımız üst düzey yöneticilerine sunduğumuzda sağolsunlar bununla ilgili ayrı vakit ayırıp ilgilenildi” şeklinde konuştu.

Türkiye ortalamalarına göre Adana’da eğitim oranının yüksek olduğunu kaydeden Akpınar, “Müdürlüğümüze bağlı toplam bin 288 okul ve kurumda 470 bin öğrencimiz var. Adanamızın nüfusuna bakıldığı zaman 2 milyon küsür nüfusumuz var. Bildiğiniz gibi bunun 4’te 1’i öğrenci. Bu Türkiye ortalamalarının biraz üzerinde. Yani şöyle normalde 5’te 1 hatta bazı illerimizde Trakya bölgesine gittiğimiz zaman 6’da 1 öğrencidir genelde. Ama Adanamızda ortaokul ve açık liseye giden öğrencilerimizle baktığımız zaman 30 bin civarında da oradan öğrencimiz var. 500 bin rakamını düşündüğümüz zaman 4’te 1’i öğrenci. Bu da Adanamızda çocuk sayısının ve eğitim yaşı oranının yüksek olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Akpınar, konuşmasının sonunda konferansa katılanların sorularını yanıtladı.

Bu haber toplam 1,088 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber