Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Ak Parti - MHP arasında Ali Kiper kavgası
12 Ekim 2015 / 21:01
Ak Parti - MHP arasında Ali Kiper kavgası
Adana'da 150 kişilik bir grupla birlikte MHP’den AK Parti’ye geçtiği açıklanan Ali Kiper konusunda ilginç çıkışlar!.
MHP'NİN ALİ KİPER İDDİASI
Adana'da 150 kişilik bir grupla birlikte MHP’den AK Parti’ye geçtiği açıklanan Ali Kiper’in 2007 yılından bu yana AK Parti Adana Pozantı Teşkilatı üyesi olduğu belirtildi.
 
MHP Adana İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, AK Parti Adana İl Başkanlığı'nın 5 Ekim 2015 tarihinde bir ‘katılım töreni’ düzenlediği, törende MHP’li olduğu ilan edilen Ali Kiper isimli vatandaşın 150 kişi ile birlikte AK Parti’ye geçtiğinin açıklandığı vurgulandı.
 
Törende AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı’nın parti rozeti taktığı Ali Kiper’in Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın internet sitesinde siyasi parti üyelik sorgulama sonucuna göre 2007 yılından beri AK Parti’ye üye olduğunun ortaya çıktığı belirtildi.
 
MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, yaptığı açıklamada, “Bizi kandıramadılar ama basını ve halkı kandırdıklarını sanıyorlar. Nitekim, sahtekarlık demiştik; bu tespitimiz resmi olarak ortaya çıktı. Daha fazla yorum yapmadan kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum” diye konuştu.
 
Bu arada, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, Ali Kiper'in AK Parti üyesi olduğunu gösteren belgeyi sosyal medya hesaplarından paylaştı.
 
AK PARTİ CEPHESİNDEN CEVAP
AK Parti Adana İl Başkan Yardımcısı ve İl Sekreteri Ali Sorar, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün AK Parti’ye yönelik ‘sahtekarlık’ suçlamasına belgeyle cevap verdi. 
 
Suçlamalara sosyal medya hesabından cevap veren Ali Sorar, “Öncelikle 'sahtekarlar' sözünü sahibine iade ediyorum. Bu tweeti belediye başkanının atmadığını varsayıp, bizim için 'sahtekarlar' yazan danışmana da kapak yapalım. Anlamakta güçlük çektiğim bir hususta şu, bir belediye başkanı, neden teşkilatın başı olan il başkanının alanına girer? Bunu nasıl yorumlamak gerekir? Belediye başkanı ‘Hem belediye, hem de teşkilatlar benden sorulur’ mu diyordur?" dedi.
 
AK Parti'ye 150 kişi ile katılan Ali Kiper'in izni ile nüfus cüzdanındaki TC numarası ile Hüseyin Sözlü’nün paylaştığı TC kimlik numarasının farklı olduğunu belgeleyen Sorar şöyle devam etti:
"Sayın Sözlü böyle demişti. Bizim partimize katılan Ali Kiper'le TC'si uyuşuyor mu sizce? Bence de uyuşmuyor. Tatmin olunduysa, dağılabiliriz. Bu kadar neden üzerinde duruldu bu konunun anlamak çok güç. Size bir sır vereyim mi? Bize her gün 500 civarında Adana'da üye girişi varken, bu konu birilerinin canını neden sıktı, açıkçası şaşkınım. Mesela dün akşam İmamoğlu'na gittik il başkanımızla, 500 kişilik bir katılım oldu. Eski partisini de söyleyeyim katılım yapanların, MHP. Söyledikleri daha önemliydi katılım yapanların. ‘Türkiye'nin dirliğine ve birliğine karşı olan, her şeye 'hayır' diyen bir genel başkanının savunucu olmak istemiyoruz. Önemli olan devletimizdir. Bizi savunan siyasi irade AK Parti olduğu için sonuna kadar sizinleyiz’ dediler. Haftaya yine çok geniş olarak 20 ailelik bir katılım olacak İmamoğlu'nda. TC numaralarını tek tek yazma şansım yok. Sürpriz olsun bu katılım."
Bu haber toplam 1,800 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber