Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Ak Parti'de aday toplantısı
13 Nisan 2015 / 09:33
Ak Parti'de aday toplantısı
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “AK Parti kadroları bu ülkeye 120 yılda yapılanı 12 yılda verdi” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Adana Miletvekili aday tanıtım toplantısı, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in katılımı ile gerçekleştirildi. AK Parti İl Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda milletvekili adaylarını tek tek basına tanıtan Bakan Ömer Çelik, “Çok güzel bir listemiz var Adana’da. Önümüzdeki seçimler için hazırız. Bu seçimler, demokrasi tarihi açısından da bir dönemeç. Ak Parti 12 yılda Türkiye’de bir sessiz devrim gerçekleştirdi. AK Parti kadroları 120 yılda yapılanı 12 yılda bu ülkeye verdi” dedi.

AK Parti teşkilatlarının dinamizmine ve potansiyeline dikkat çeken Bakan Çelik, “7 Haziran’da seçim olmasa dahi yarın seçim olsa dahi 15 dakikada seçime hazırız. Böylesi bir kadro, teşkilat, böylesi il başkanı, ilçe başkanları, belediye başkanları, milletvekili adayları seçime gittiğimiz için son derece mutluyuz. Biz bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, teşkilatın önde gelenleri, işin görünün tarafıyız, esas kahramanlar parti teşkilatlarında çalışanlar, mahalle ve belde teşkilatlarıdır. Büyük bir emekle, gayret ve fedakarlıkla çalışan insanlar onlar. Adana milletvekili olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Birçok konumda görev yaptım. Bir şey belirtmek isterim ki, Adana’da AK Parti’nin 12 yıldır birinci olmasında en büyük emek, kadın teşkilatlarımıza aittir” dedi.

"HALKIN SESİNE KULAK VERDİK"
12 yılda AK Parti iktidarının Türkiye’de adeta sessiz bir devrim gerçekleştirdiğini anlatan Çelik, şöyle devam etti:
“Birçok şeyi aynı anda yapmamız gerekti. Önümüzdeki statükoyu aşmamız gerekiyordu. Çok kısa bir zaman içerisinde iktidara gelecek şekilde hazırlandık. Türkiye’nin sistemi, Türkiye’nin o zamanki yapısı böylesi bir demokratik hareketi bünyesine almaya hazır değildi. Hesap edemedikleri tek şey, milletin iradesini hesaba katmamalarıdır. Kendisini temsil etmeyen, kendisinden kopmuş, milletle olan bağları kopmuş siyasi hareketleri tasfiye ettik. AK Parti milletin kendi azmi ve arzusu doğrultusunda oldu. Biz sadece tabelasını astık. Bizden önceki siyasi hayatın çok kötü bir geleneği vardı. Siyasi hareketlerde iktidara gelinceye kadar halkın taleplerini dinler ve bunu dillendirirler, iktidara geldikten sonra halka gözlerine kapatma, bir takım çıkar gruplarına dikmek olurdu. Bu geleneği Ak Parti kadroları yıktı. İktidara geldikten sonra halka gözlerini kapatmanın da ötesinde halkın sesine kulak verdi.”

"VATANDAŞIN SANDIKTA ORTAYA KOYDUĞU İRADEYİ GASP ETMEK İSTEDİLER"
Türkiye’deki istikrara, huzur ve güven ortamının önemine de dikkat çeken Ömer Çelik,
“Etrafımızda 9 ülkenin, sınırlarımızın neredeyse 2 bin kilometre dışında bir devlet kalmamış. Tüm bunlar, demokrasinin kıymetinin daha çok anlaşılmasını sağlıyor. Türkiye’de o vatandaşa silah doğrultanlara rağmen halkımız, büyük bir hukuk devletine sahip olmanın ağır başlılığı ile mücadeleden vazgeçmedi. Biz, demokrasiyi tesis etmek için bir başbakanımızı şehit verdik. Halkın vergisi ile halka hizmet etmek için oluşturulanlar kendi milletine silah çekti. Böylesi bir kasvetli ortamda, statükonun tamamen tavsiye edilerek, vatandaşın sandıkta ortaya koyduğu iradeyi gasp etmek, AK Parti’ye de bunu yapmak istediler. Biz, bir kere geldik, vatandaşımız bize işin başında durun dediği sürece durduk, durmaya da devam ettik. Vatandaşın, milletin emanetini bizden çalmaya çalışanlara karşı dik durduk. Partimize kapatma davası açtılar. Bu dava, vatandaşımızın Türkiye’nin geleceğine karar verme iradesinin kapatılması anlamına geliyordu. AK Parti’nin arkasında halk dimdik durdu. İlk defa TC hükümeti, kendisine vatandaşın dışında bir söz söylenmesine, muhtıra verilmesini önledi. Orada AK Parti, bütün dünyaya bir mesaj verdi. AK Parti, sadece ve sadece milletin iradesine bakar, Türkiye’yi ancak ve ve ancak millet yönetir. Onun dışında kimse yönetemez” dedi.

17-25 ARALIK DARBE GİRİŞİMİ
Türkiye’de klasik darbe girişimi, post modern darbe girişimi dışında ilk defa 17-25 Aralık’ta yeni tür bir darbe girişimi gerçekleştirildiğine dikkat çeken Bakan Ömer Çelik, bunun Paralel Yapı denilen, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini tanımayan, yıkmak isteyen, iktidardan götürmek isteyen bir yapı tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Bu yeni tür darbe girişimine karşı da mücadele ettiklerini anlatan Çelik, “Herkes, bu memleketi seven, hangi partiden olursa olsun, vatansever insanlar iyi ki AK Parti var dediler. Siyasi suikastlara karşı, Ak Parti’den başka duracak hiçbir parti yok. Türkiye’nin her kesiminden, her sınıfından, her yaş grubundan, her ekonomik katmanından oy alan bir partidir AK Parti. İnşallah, bir Türkiye markası olduğu kadar, bir dünya markası da olacaktır” diye konuştu.

Çelik, dünyanın bir çok yerinde birçok siyasi partinin AK Parti’nin başarısını incelemek üzere, gelip eğitim aldığını, bu yönü ile artık bir dünya markası haline geldiğine dikkat çekti. Normalde iktidar partilerinin yıpranması beklenirken Türkiye’de AK Parti’nin oylarını arttırırken muhalefet partilerinin oy kaybettiğini ve bunun da bir ilk olduğuna işaret etti.

AK Parti’nin bu başarısında diğer partilerin aksine vatandaşın ayağına seçimden seçime değil her zaman gitmesinin etkili olduğunu dile getiren Çelik, sözlerini şöyle tamamladı:
“ Türkiye, Kürt meselesinde hiçbir taviz vermeksizin, artık terör örgütü mensuplarının topraklarımızın dışarı çıkartılmasın noktasında bir inisiyatif başlattı. Bugüne kadar bu konuda ilkel politikalar uygulanıyor, vatandaşımızın bir kısmına inkar ve asimilasyon politikaları uygulanıyordu. Buna son verdik. Başörtüsü nedeniyle okuldan çevrilen kızlar, bugün aynı okulda başörtüsü ile ders veriyor. TC, bugün dünyada itibarlı, G20 dönem başkanlığı yapacak potansiyel ve güce sahip. Bu noktada da yoluna devam ediyor. Bu ülkeyi kötü yönetenlerin, bu yönetim tarzlarına son verdik. Dünyanın birçok yerinde kriz var, büyükelçiliklerini kapatırken, Türkiye yeni büyükelçilikler açtı. Nerede bir şehitliğimiz varsa, biz orayı manevi toprağımız sayarız. Hakikaten de bu, TC Devleti, bunu yapıyor.Dün olmaz denilenler oldu, yapılanların çok daha ötesinde işlere imza atacağız.”

Miletvekili adayları tanıtım toplantısına Bakan Ömer Çelik'in yanı sıra, İl Başkanı Fikret Yeni, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Milletvekili Necdet Ünüvar, M. Şükrü Erdinç, ilçe yöneticileri ve partililer katıldı.

Bu haber toplam 377 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber