Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Ağyatan'da kumul tespiti
27 Mayıs 2015 / 09:14
Ağyatan'da kumul tespiti
Adana’nın Akdeniz kıyısındaki Karataş ilçesinin doğu sahilinde bulunan Ağyatan’da kumul tespiti çalışmalarına hız verildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü’nün bugüne kadar başarıyla gerçekleştirdiği çok sayıda ağaçlandırma projelerinden biri olma özelliğine sahip Akyatan’a kardeş geliyor.
Adana Orman Bölge Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan “Ağyatan Kumul Tespit Projesi” kapsamında 2015 yılı iş programında bulunan dikenli tel ihatası ve ön rüzgar perdeleri tesis edildi. Yetkililer, 2015 yılı programındaki yaklaşık 150 hektarlık alandaki çalışmaların bittiğini bildirdi. Kumul hareketini durdurmayı amaçlayan proje, Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Ağaçlandırma Şube Müdürlüğü ve Adana İşletme Müdürlüğüne bağlı Ağaçlandırma Şefliği tarafından yürütülüyor.
Proje uygulama sahasında Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Akkız, İşletme Müdürü Ali Karateke ve Ağaçlandırma Şefi Allıgül Uyanık ile birlikte incelemelerde bulunan Bölge Müdürü İsmet Erol, Toplum Yararına Çalışma Projesi işçileri tarafından yapılan kumul tespiti tesislerini çok beğendi ve emeği geçen tüm işçilere teşekkür etti. Projenin her aşamasına dair tespitlerin çok iyi ölçümlerle takip edilmesini istedi. Bölge Müdürü Erol, uygulama neticesinde kumul hareketinin durdurulmasıyla Akyatan’da olduğu gibi Ağyatan bölgesinin de kaderini değiştirecek olan projenin hızlandırılması talimatını verdi.

Bu haber toplam 349 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber