Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 AGİAD, CHP'yi dinledi
01 Haziran 2015 / 08:52
AGİAD, CHP'yi dinledi
“AGİAD Milletvekili Adaylarını Dinliyor” başlıklı etkinliğinin üçüncüsünde Cumhuriyet Halk Partisi'ni dinledi

Adana Genç İş Adamları Derneği’nin, ilkini AK Parti , ikincisini MHP adayları ile gerçekleştirdiği “AGİAD Milletvekili Adaylarını Dinliyor” başlıklı etkinliğinin üçüncüsünde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı, Seyhan Belediye Başkanı ve milletvekili adayları, parti yöneticileri, dernek üyeleriyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

AGİAD’ın, “Milletvekili adaylarının Adana ‘ya yönelik projeleri dinlemek, çalışma programları hakkında bilgi sahibi olmak, dernek üyelerinin adaylara; Adana ile ilgili soru ve önerilerini aktarıp, görüş alışverişinde bulunmalarını sağlamak “amacıyla düzenlenen toplantıya; adaylarının birçoğunun ilçe ve köylerde çalışmalar sürdürmesi nedeniyle CHP’nin Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile CHP’nin Adana Milletvekili Adayları Aydın Uslupehlivan ile Rukiye Çinkılıç katıldı.

"İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLALIM"
Hilton Oteli’ndeki toplantının açış konuşmasını yapan AGİAD Başkanı Sefa Noyaner, milletvekili adaylarından seçimden sonra da ulaşılabilir olmalarını istedi. Noyaner, “Maalesef bazı adaylara seçimlerden önce kolay ulaşabilirken seçimlerden sonra zor ulaşıyoruz. Oysa sivil toplum örgütleri, halkla iç içe yaşayan, bu şehrin fotoğrafını çekip onların önüne koyabilecek, sorunları gösterip çözüm önerilerini sunabilecek örgütlerdir. Seçimlerden sonra da milletvekili adaylarımız, STK ile koordinasyon içinde olmalıdır” dedi.

Noyaner, STK’ların katılacağı bir Danışma Kurulu oluşturulması önerisini tekrarladı. Noyaner, oluşturulacak kurulun, belirli periyotlarla toplanarak Adana’nın STK’lar tarafından tespit edilen sorunlarını ve çözüm önerilerini milletvekillerine aktaracağını söyledi. AGİAD olarak tüm partilere eşit mesafede olduklarını yineleyen Sefa Noyaner, “Adana için yapacakları her türlü çalışmada milletvekillerimizin yanında ve destekçisi olacağız” diye konuştu.

“MERKEZ TÜRKİYE”NİN AYAKLARI YERE BASIYOR"
Noyaner’in ardından söz alan CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, partisinin seçim programında yer alan Merkez Türkiye Projesi’nden görüşler sundu.

Türkiye’nin AKP iktidarınca 13 yılda yoksulluğa mahkum edildiğini, gelir dağılımındaki dengesizliğin zirve yaptığını kaydeden Bulut, ülkede yaratılan milli gelirin yarısının sadece yüzde 1’lik bir kesim tarafından alındığını, bunun da gelir dağılımındaki adaletsizliği çarpıcı biçimde ortaya koyduğunu söyledi.

Merkez Türkiye Projesi’nin Türkiye ile birlikte bölgemize de barış, iş ve aş getirecek bir vizyon projesi olduğuna değinen Burhanettin Bulut, “Bu proje kaynaklarını açıklayan, temelleri sağlam ve ayakları yere basan bir projedir” dedi. CHP İl Başkanı, projede Türkiye’de yatırımların yüzde 80’inin özel sektör yüzde 20’sinin ise devlet tarafından sürdürülmesinin öngördüğünü kaydetti.

"SANAYİYİ YENİDEN CANLANDIRMALIYIZ"
CHP Adana Milletvekili Adayı Rukiye Çinkılıç da konuşmasında Türkiye’de sivil toplum örgütlerinin etkisinin siyasetin önüne geçtiğini belirterek; “Çünkü siyaset kısırlaştırıldı, kısıtlandı, dar kalıplara sokuldu” dedi. Anayasa değişikliği talebinin halkın gerçekleriyle bağdaşmadığını vurgulayan Çinkılıç, “Mevcut Anayasamız uygulanmıyorken bir başka Anayasa yapmak neyi değiştirecektir? Bakın İngiltere’nin Magna Carta’dan bu yana yazılı bir anayasası yok. Ancak kurallar, maddeler tıkır tıkır işletiliyor. Çünkü demokrasi özümsenmiş.Yine uymayacaksak biz neden anayasayı değiştirelim?” diye konuştu.
“Adana olarak kebabın ve şalgamın ötesine geçmeliyiz” diyen Çinkılıç, sözlerini “Adana’da sanayiyi yeniden canlandırmalı, Adana’nın dünya ile bütünleşmesini sağlamalıyız” diye sürdürdü.

"TARIMI ŞAHA KALDIRACAĞIZ"
CHP Milletvekili Adayı Aydın Uslupehlivan ise konuşmasında TBMM’de Adana Lobisi olmayışının kentin en büyük eksiklerinden birisi olduğunu vurguladı. Uslupehlivan, “TBMM’deki görevimiz ilk olarak Adana lobisi oluşturmaktır. Adana’nın 14 milletvekili bir araya gelerek bu kent için çalışmalıyız. Adana 25 yıldır adeta cezalandırıldı. Hizmet alamadı. Biz seçimlerden sonra bu lobi eksikliğini gidermek için çalışacağız. Ulaşılabilir milletvekilleri olacağız. Tarımsal kalkınmaya öncelik vereceğiz. Adana’da tarımı şaha kaldıracağız” dedi.

"BEN ARTTIRDIM CHP’DE ARTTIRIR"
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da toplantıda AGİAD üyelerinin “CHP’nin asgari ücret 1500 lira olacak” mesajıyla ilgili sorular üzerine; “ CHP, asgari ücretten vergiyi kaldıracağım’ diyor. Bu yapıldığında zaten asgari ücret otomatik olarak 1200-1300 lira olacak. Ben belediyede zaten bunu uyguluyorum. Belediye’de kimse asgari ücretle çalışmıyor. 1200-1300 liradan düşük alan yok. Türkiye’de israf önlenirse rahatlıkla sağlanabilir” diye konuştu.

Bu haber toplam 392 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber