Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Ağalık yarışı Abdullah Kaçar'ın oldu
07 Ağustos 2018 / 23:44
Ağalık yarışı Abdullah Kaçar'ın oldu
533. Kızıldağ Yaylası Geleneksel Karakucak Güreşlerinin ağalığını eski güreş ağası Abdullah Kaçar yeniden kazandı.
534. Kızıldağ Yaylası Geleneksel Karakucak Güreşlerinin ağalığı işin Abdullah Kaçar, Fatih Karataş ve İlyas Karabulut yarıştı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ağalık yarışmasını 20 bin TL ile başlattı. Üç ağa adayı açık artırma ile yarıştı. 2018 yılının güreş ağası Abdullah Kaçar 200 bin lira ile yeniden ağalığı kazandı.

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Abdullah Kaçar’a ağalık feshi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de ağalık tespihi hediye etti. Sözlü yaptığı konuşmada, “Ağalık vermekle olur. Ödülün büyüklüğü önemli değil. Türk milletinin bir kültür mirasını burada yaşatıyoruz” diyerek Kaçar’ı kutladı. 

534. Kızıldağ Yaylası Geleneksel Karakucak Güreşlerinin ağalığına seçilen Abdullah Kaçar kendisine hediye edilen koyunu Karaisalı İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağışladı. Yeni güreş ağası Kaçar, daha sonra davul-zurna eşliğinde güreş severleri alkışlar eşliğinde selamladı.
 
Orhan Hakalmaz’dan Kızıldağ Yaylası’nda konser 
Türk Halk Müziğinin sevilen ismi Orhan Hakalmaz Adana’nın Karaisalı ilçesine bağlı Kızıldağ Yaylası'nda konser verdi. 

Adana Büyükşehir Belediyesi ile Karaisalı Belediyesi’nin birilikte organize ettikleri 533. Geleneksel Kızıldağ Yaylası Karakucak Güreşleri kapsamında düzenlenen etkinliklerin ikinci gününde önce Off-Road gösterisi gerçekleştirildi. Çeşitli spor aktivitelerinden sonra yamaç paraşütü gösterisi yapıldı. Mehter yürüyüşünden sonra Kızıldağ Yaylası’nın Lahanalık mevkisinde kurulan konser alanında saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu. Tanıtım filminden sonra havai fişek gösterisi gerçekleştirildi. 

1660 rakımlı Kızıldağ Yaylasında son olarak Orhan Hakalmaz sahneye çıktı. Türk Halk Müziğinden güzel örnekler sunan Hakalmaz, alanı dolduranlara unutulmaz bir gece yaşattı. 

Konseri Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay'da izledi.
 
Başkan Sözlü sordu Karaisalılar alkışladı 
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 533. Kızıldağ Karakucak Güreşleri kapsamında düzenlenen Orhan Hakalmaz konserine katılarak konser öncesi Karaisalılı hemşerileri ile buluştu. 

Sözlü'nün, "Çokçapınarlı Hüseyin Sözlü kadar Karaisalı'ya kim hizmet etti" sorusunu Karaisalılılar alkışlarıyla cevapladı. 

Başkan Sözlü eşi Zeynep Sözlü ile birlikte etkinliklere katıldı. Konser öncesi sahneye çıkarak hemşerilerini selamlayan Başkan Sözlü, konuşmasında Karakucak Güreşleri'nin kaçıncısının düzenlendiğini ortaya çıkardıklarını ifade etti ve Toroslar'da yaşayan insanların Türk Milleti'nin emniyeti için önemine vurgu yaparken, "Toroslar'a kim hakimse Anadolu'ya da Çukurova'ya da o hakimdir" dedi. 

Göreve geldiği günden bu yana kısıtlı imkanlarla ve iman gücüyle Karaisalı'nın yollarını yapıp, suyunu getirdiklerini ifade eden Başkan Sözlü, "Bu yaylaya bizim dönemimizde kışın da çıkılıyor, buraya otobüs seferleri de yapılıyor. Geldiğimizden bu yana yapılmayanları yaptık, tüm kısıtlamalara rağmen" diye konuştu. 

İlçede yapılan Büyükşehir Belediyesi hizmetlerini anlattığı esnada Karaisalılı hemşerilerine dönerek "Ceyhan'ın Çokçapınar Köyü'nde doğan Hüseyin Sözlü kadar bu Karaisalı topraklarına yüzünü kim döndü, kim hizmet etti" diye sordu ve Başkan Sözlü'nün sorusu vatandaşlar tarafından alkışlandı.

 

Bu haber toplam 1,310 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kültür-Sanat  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber