Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Ağaç kesme ve boyama eğitimi
13 Mayıs 2014 / 00:09
Ağaç kesme ve boyama eğitimi
Orman Bölge Müdürlüğü tarafından üretim işçilerine “Ağaç Kesme ve Boylama Operatörü” eğitimleri verilmeye başlandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından üretim işçilerine “Ağaç Kesme ve Boylama Operatörü” eğitimleri verilmeye başlandı.


Eğitimlerin ilki Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğü, Kaledağ köyünde yapıldı. Orman Mühendisi Cemal Bucak tarafından verilen eğitime Bölge Müdür Yardımcısı Yaşar Yaman Sağlam, İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Ahmet Rufai Yılmaz, İşletme Müdürü Metin Ural da katıldı.

Bölge Müdür Yardımcısı Yaşar Yaman Sağlam, eğitimde yaptığı konuşmasında, Adana Bölge Müdürlüğünce, üretimde çalışan köylü ve kooperatif üyelerine her yıl verilen, kesimde güvenlik kuralları, kesim teknikleri ve standardizasyona yönelik eğitimlerin daha kapsamlı, geniş katılımlı ve farkındalık oluşturacak bir yapıya dönüştürülmesini hedeflediklerini, bu kapsamda da ülkemiz genelinde 5 yıllık sürede üretim işinde çalışan tüm köylü ve kooperatif üyelerinin eğitimden geçirilmesinin planlandığını, eğitimlerin bitirilmesine müteakip üretim işinin eğitimli ve belge sahibi işçiler tarafından yapılacağını, iş kazaları ile kalite ve miktar kayıplarının asgariye ineceği bir yapının oluşacağını ve doğal çevrenin korunacağını belirtti.

Köylülerin ve kesim işçilerinin yoğun ilgi gösterdiği eğitimlere, diğer İşletme Müdürlüklerinde de önümüzdeki günlerde devam edileceği bildirildi.
Bu haber toplam 776 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber