Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adliyede 'avukat' gerginliği
18 Nisan 2015 / 17:34
Adliyede 'avukat' gerginliği
Adana Adliyesi'nde, üst araması yaptırmak istemeyen avukatlar ile polis arasında gerginlik yaşandı.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi’nde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın Çağlayan Adliyesi’ne giren silahlı teröristlerce rehin alınarak şehit edilmesinin ardından Adana Adliyesi'nde de avukatlara adliye girişinde üst araması ve x-ray taramasına başlandı. Uygulamaya tepki gösteren Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukatlar adliye önünde basın açıklaması yaparak uygulamanın kaldırılmasını istedi.


Açıklamanın ardından kalabalık avukat grubu giriş noktasına yöneldi. Gruba adliye çevresindeki avukatlar destek verdi. Bu sırada çevik kuvvet ekipleri giriş noktasında önlem aldı. Üst araması yapılmadan içeri girmek isteyen avukatlarla çevik kuvvet ekipleri arasında gerginlik yaşandı.

Avukatlar, polis engelini aşarak içeri girmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Polis, arama dedektörünün arbedede zarar görmemesi için dedektörü dışarı çıkardı. Bu sırada bir kadın avukatın x-ray cihazı üzerinden geçmeye çalışması ve kalabalık grubun polis kalkanını ele geçirmesi dikkat çekti. Arbede sırasında bacağından yaralanan avukat Fatoş Hacıvelikızı, baygınlık geçirdi.

Grupla müzakere eden polis, ilk başta sadece iki avukatı Başsavcı Ali Yeldan’la görüşmek üzere içeri alacaklarını söyledi ancak avukatlar buna itiraz ederek “Eğer suç işliyorsak, içeri girdikten sonra bize işlem yapılsın” diye tepki gösterdi. Bir süre sonra avukatlar polisin de geri çekilmesi şartıyla 3’er adım geri çekildi.


Avukatlar bir süre dinlendikten sonra tekrar içeri girmek istedi. Bu sırada polis, görüntü alan basın mensuplarını engellemeye çalıştı. İki buçuk saat süren çabanın ardından polis, “Başsavcımızla görüştük, güvenlik güçleri çekiliyor, avukatlar içeri girebilir” şeklinde anons yaptı. Alkışlar eşliğinde üstlerini aratmadan içeri girerek baro odasında toplanarak üst araması uygulamasına yönelik durum değerlendirmesi yapan Avukat grubundan birkaç kişinin Başsavcı Ali Yeldan’la görüşmesi bekleniyor.

 
Bu haber toplam 240 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber