Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adanalılar idam kararlarını protesto etti
20 Nisan 2014 / 15:31
Adanalılar idam kararlarını protesto etti
Adana Ümmet ve Kardeşlik Platformunun düzenlediği 5 Ocak Meydanında Zulme Karşı Duaya Davet programına katılım büyüktü
Açılış konuşmasını yapan Erhan ATICI, Mısır’da idam kararı verilen 529 Müslüman için bir araya geldiklerini belirtti. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından sinevizyon gösterisi yapıldı.
 
Bugünlerde Kutlu Doğum hasebiyle konuşulan “Din samimiyettir” sözüne atıf yapan Yıldız “Dinde samimi isek kardeşlerimizin ayağına batan dikenleri kendi ayağımıza batmış gibi hissetmek zorundayız. Eğer Mısır’da, Filistin’de, Arakan’da, Suriye’deki katliamları yüreğimizde hissetmiyorsa samimiyet testi yapmamız gerekiyor. Siz samimiyetinizin ispatı için buraya geldiniz, Allah hepinizden razı olsun. Arif Nihat Asya’nın şiirinde de bahsettiği Ebu Cehiller kim denildiğinde gösterilemiyorsa Allah ve Resul'ünün mesajı anlaşılmamış demektir. Mısır’da İhvan küllerinden doğdu. İslam düşmanları İslam’ın egemen olmasını engelleyemeyeceklerinin farkındalar.” dedi.
 
Cemaatle kılınan yatsı namazının ardından program Erdoğan AKIN ve Grup DİRİLİŞ'in ezgileriyle devam etti.
Ezgilerin ardından Ali Kaçar yaptığı konuşmada İhvan'ın direnişine dikkat çekti.
 
"İhvan kısa sürede gelişmiş ve genişlemiştir. O dönemde Hasan El Benna ilkeleri vardı. İhvan mensupları gerek el Benna döneminde gerekse daha sonra zalimler tarafından her türlü zulme uğrasa da sindirilememişti. Türkiye, Mısır, Libya ve Tunus gibi ülkelerde şube açarak ilerleyişlerini sürdürdüler. O yüzden Türkiye halkının kendisi üzerinde emeği olan İhvan'a vefa borcu vardır. İşte biz de onların seslerine ses vererek borcumuzu ödemeye çalışıyoruz. İhvan yönetimde kalabilseydi ne bölgesel ne de küresel güçler kalırdı, Siyonistlerin korkusu da bu yüzdendir. Mısırlılar onurlu bir tavır göstererek meydanları doldurdu. Bu meydana iniş emperyalizmi korkuttu ve halkı katletmeye başladı. 
 
529 kişinin idam kararının Mısır cuntasının verdiği bir karar olarak değerlendirilmesinin yanlış olduğunu belirten Kaçar, "Mısır darbecileri İstiklal mahkemelerini bile geçti. Dakikada 26 idam kararı öldürülen 2 polis için verildi. Tüm zalimlerin olduğu gibi bu zalimlerin yeri de tarihin çöplüğü olacaktır. Mücadeleyi kazananlar davayı ayakta tutanlar olacaktır." dedi.
 
Kaçar sözlerini "Demokari adına Ebu Garib, Bagram ve Guantanamo gibi hapishaneler kurup nice Nur bacıları ve masum Müslümanları katletmediler mi? Bizim asıl düşmanımız emperyalizm ve Siyonizm'dir. Bölgesel güçler ise onların sadece birer kuklalarıdır. Mısır halkı da bu kuklaları istemediği için şuan yargılanıyor ve idam ediliyorlar. İdam kararlarını gülerek karşılayanların tavrı tıpkı iman edince Firavun'un zulmüne maruz kalan sihirbazlara benziyor. Onlar bedel ödüyor, bedeli ödenmeyen dava çabuk son bulur." diyerek bitirdi.
 
Ali Kaçar'dan sonra kısa bir konuşma yapan Muhammet Tosun'da İhvan'a desteklerini yineleyerek şunları söyledi.
 
"Biz yüreğimize işleyen acıları oturup TV'lerden izleyemezdik. Kardeşlerimize destek vermezsek bizden davacı olacaklarının bilincindeyiz. Biz de sesimizi duyurmak istedik."
 
Zulme Karşı Duaya Davet programı Mehmet Çelebi'nin yaptığı dua ile  son buldu.
  
Bu haber toplam 353 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber