Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adanalı sporcudan Türkiye rekoru
22 Şubat 2016 / 22:11
Adanalı sporcudan Türkiye rekoru
TOHM sporcusu Demet Parlak, sırıkla atlamada salon rekoru kırarak Atletizm Federasyonu’nun tarihine geçti.

Adana Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcusu Demet Parlak, sırıkla atlamada salon rekoru kırarak Atletizm Federasyonu’nun tarihine geçti.


Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, sırıkla atlamada Adana’nın rekorlarla anıldığını, İstanbul Ataköy’de Aslı Çakır Alptekin Atletizm Tesisleri’nde gerçekleştirilen “Turkcell Genç ve Büyükler Türkiye Salon Şampiyonası”nda daha önce 4.20 ile Tatyana Tuna Kösten’e ait olan 16 yıldır kırılamayan rekoru 4.22 ile atlayarak Büyükler Salon Yeni Türkiye Rekoru’nun sahibi olduğunu söyledi.

Demet Parlak’ın henüz çok genç olduğunu, ancak önemli derecelere sahip bulunduğunu ifade eden Ataşbak, konuşmasında şunlara yer verdi: “Demet Parlak başta liselerarası Dünya şampiyonluğu olmak üzere sürekli derecelerini iyileştiren ve rekorlar kıran bir sporcumuz. Disiplinli ve sistemli çalışmayı madalya ile taçlandıran Demet Parlak ile gurur duyuyoruz. Adana, birçok branşta olduğu gibi sırıkla atlamada da herkesin dikkatle izlediği pilot bölge oldu. Deneyimli Antrenörler Ukraynalı Aleksandry Symakhin ile İbrahim Halil Aydın’ın özverili çalışmaları sayesinde Demet Parlak’ın yanı sıra, Burak Yılmaz, Muhammet Hanifi Tanrıkulu, Zeki Cem Tenekebüken ve diğer sporcuların kentimizin sesini duyurmaları bizleri mutlu ediyor. Başta Demet Parlak olmak üzere 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na Adana’dan mutlaka sporcu göndereceğimize inanıyorum. Başarılı sporcu ve antrenörleri kutluyorum.”

Ataşbak, başta sırıkla atlama olmak üzere, yüzme, kano ve kürekte Adanalı TOHM sporcularının önemli başarılar elde ettiğini, diğer bölgelerin Adana TOHM’u örnek aldıklarını da sözlerine ekledi.
Bu haber toplam 476 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Spor  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber