Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adanalı Sporcu Sırıkla Atlamada Dünya Şampiyonu Oldu
03 Temmuz 2015 / 09:35
Adanalı Sporcu Sırıkla Atlamada Dünya Şampiyonu Oldu
Adana Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi (TOHM) Sporcusu Muhammet Hanifi Tanrıkulu, Çin’in Wuhan kentinde gerçekleştirilen Liselerarası Atletizm Dünya Şampiyonası’nda sırıkla atlamada 4.25’lik derecesiyle şampiyon oldu.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Muhammet Hanifi Tanrıkulu’nu güçlü rakiplere rağmen anlamlı başarısından dolayı kutladı. 2 yıl önce Demet Parlak’ın 3.75’lik derecesiyle Çek Cumhuriyeti’nde liseler dünya şampiyonu olduğunu hatırlatan Ataşbak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Demet Parlak’ın ardından Muhammet Hanifi Tanrıkulu’nun da dünya şampiyonu olması, doğru yolda olduğumuzu kanıtlıyor. Atletizm Federasyonu, rekortmen sporcular Burak Yılmaz, Demet Parlak, Zeki Cem Tenebüken ve en son Muhammet Hanifi Tanrıkulu’nun elde ettikleri başarılı sonuçlar nedeniyle Adana’da sırıkla atlama okulu açacak. Bunun altyapısı hazır durumda, Yüreğir Serinevler Spor Kompleksi içinde çağdaş atletizm pisti, ayrıca sporcuların 3 öğün yemek yiyeceği ve konaklayacağı Atletizm Kamp Eğitim Merkezi ile cimnastik salonu var.

Ardı ardına gelen başarıların gerçek mimarı olan dünya ve olimpiyat şampiyonu spor tarihinin en büyük sırıkla atlama rekortmeni Sergey Bubka’ın ekibinden ve bir yıldır Adana’da bulunan Ukraynalı Antrenör Aleksandry Symakhin ile İbrahim Halil Aydın ve Atletizm Federasyonu Adana İl Temsilcisi Abdulkadir Uğur’a emeklerinden dolayı teşekkür ederim."

Ataşbak, rekor kıran sporcularla gurur duyduğunu, desteğini artıracağını belirterek, gerçek hedefin 2016 Rio, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları olduğunu, antrenörlerin çalışma programını ona göre düzenlediklerini de sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 603 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Spor  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber