Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adanalı Esnaflar Depremzede Çocukları Sevindirdi
28 Şubat 2023 / 15:36
Adanalı Esnaflar Depremzede Çocukları Sevindirdi
Dağıttıkları oyuncaklar ile depremzede çocukların yüzünü güldürmeye devam ediyorlar

Topladıkları yardım paraları ile çocuklar için oyuncak alan Adana esnafı, deprem bölgesinde aldıkları oyuncakları dağıtarak depremzede çocukların yüzünü güldürmeye devam ediyor.

 

Adana'dan bir grup hayırsever esnaf, çevrelerinden toplamış oldukları yardım paraları ile ilk günden itibaren depremzede çocuklara umut olmaya devam ediyorlar. Toplamış oldukları yardım paraları ile birlikte ilk günden itibaren çocuklara deprem bölgelerinde oyuncak dağıtan esnafların bu seferki durağı Hatay'dı. Hatay Merkeze gelerek burada bulunan depremzede çocuklara oyuncak dağıtan esnaf, bölgedeki çocukların keyifli anlar geçirmesine neden oldu.

 

"Bir nebze katkıda bulunup onları sevindirmeye çalışıyoruz"

 

Dağıtımı gerçekleştiren esnaflar biri olan Mustafa Doğan, depremzede çocukların girmiş oldukları psikolojik durumdan onları uzaklaştırmaya çalıştıklarını ve onlara katkıda bulunup bir nebze sevindirmeye çalıştıklarını söyleyerek; " Adana'dan geliyoruz buraya. Esnaf arkadaşlar olarak kendi aramızda topladıklarımız yardımlar ile 4. Kez deprem bölgesine geliyoruz. MaraşGölbaşıAdıyaman, Narlı, bu sefer ise Hatay'a getirdik. Kısmet olursa bir dahaki sefere Defne ve Samandağ'ına geleceğiz. Biz bütün deprem bölgelerini geziyoruz. Biz esnafız. Kimimiz inşaatçı, kimimiz berber, kimimiz ise mobilyacı. Bunlar sağdan soldan 100 lira, 50 lira veren insanlardan toplamış olduğumuz paralarla oyuncak alıp deprem bölgesinde dağıtıyoruz. Bir nebze katkıda bulunup onları sevindirmeye çalışıyoruz. Burada girdikleri psikolojiyi üstlerinden atmaya çalışıyoruz. Allah herkesin hayrını kabul etsin" şeklinde konuştu.

 

Oyuncaklarını alan çocukların ise mutluluğu gözlerinden okunurken, büyük bir heyecanla açtıkları oyuncakları ile hemen oynayacaklarını ve hepsine birer isim vereceklerini dile getirdiler. Diğer yandan ise onlara oyuncakları dağıtan abilerine de teşekkür etmeyi unutmadılar.

 

Kaynak: İHA
Kaynak. Sondakika.com
 
 
Bu haber toplam 293 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber