Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adanalı atletten rekor
21 Aralık 2015 / 16:43
Adanalı atletten rekor
Adana TOHM sporcusu Zeki Cem Tenekebüken hem yıldız, hem de gençlerde yeni Türkiye rekoru kırdı.

Atletizm Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan “Salon Olimpik Baraj Yarışması”nda sırıkla atlamada Adana Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcusu Zeki Cem Tenekebüken hem yıldız, hem de gençlerde yeni Türkiye rekoru kırdı.


Milli Takım ve Adana TOHM Antrenörü İbrahim Halil Aydın, geçen hafta sonu İstanbul Aslı Çakır Alptekin Atletizm Spor Salonu’nda gerçekleştirilen “Sırıkla Atlama Olimpik Baraj Yarışması”nda, Adana TOHM sporcusu Milli ve Rekortmen Atlet Zeki Cem Tenekebüken’in yıldızlarda Mustafa Tilki’ye ait 4.80, gençlerde ise Ümit Sungur’a ait 4.85’lik dereceyi 5.01 atlayarak hem yıldız hem de gençlerde yeni Türkiye rekorunun sahibi olduğunu söyledi.

BALKAN ŞAMPİYONASINDA YARIŞACAKLAR

Aydın, yine Adana TOHM sporcusu Demet Parlak’ın aynı yarışmada gençlerde sırıkla atlamada 3.95’lik derecesiyle birinci olduğunu belirterek, konuşmasında şunlara yer verdi: “Adana’da yaklaşık bir yılı aşkın zamandır Ukraynalı Antrenör Aleksandr Simakhin ile birlikte uyum içinde çalışarak sırıkla atlamada rekortmen sporcular kazandırdık. İyi bir altyapı ve jenerasyon yakaladık. Geriden gelen sporcular da var. Özellikle Demet Parlak ile Zeki Cem Tenekebüken sürekli derecelerini iyileştiriyor ve rekorlar kırıyorlar. Bizlere rahat çalışma ortamı hazırlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak ile tesis görevlilerine teşekkür ederiz.”

Aydın, Zeki Cem Tenekebüken ile Demet Parlak’ın 27 Şubat 2016 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek Balkan Şampiyonasıı’na katılacaklarını da sözlerine ekledi.
Bu arada,Türkiye salon yarışlarında, antrenör Nuray Sev Özdemir’in sporcusu Kayhan Özer de 60 metrede Türkiye şampiyonu oldu.
Bu haber toplam 702 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Spor  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber