Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adanalı atlet yeni rekor kırdı
16 Nisan 2015 / 11:41
Adanalı atlet yeni rekor kırdı
Adanalı Milli Atlet Zeki Cem Tenekebüken, sırıkla atlamada 4.77’lik derecesiyle yeni Türkiye rekoru kırdı.

Adanalı Milli Atlet Zeki Cem Tenekebüken, Antalya’da gerçekleştirilen “Liselerarası Türkiye Atletizm Şampiyonası”nda sırıkla atlamada 4.77’lik derecesiyle yeni Türkiye rekoru kırdı.


Atletizm Federasyonu Adana İl Temsilcisi Abdulkadir Uğur, bir yıldır Adana’da bulunan Sırıkla Atlama Milli Takımı Başantrenörü Ukraynalı Antrenör Aleksandry Symakhin’in kısa zamanda sporcuların derecelerinin gelişmesini sağladığını söyledi.

Antalya’daki şampiyonada Adana’da Farabi Anadolu Lisesi öğrencisi Zeki Cem Tenekebüken’in 4.77’lik derecesiyle yeni yıldızlarda Türkiye rekoru kırdığını, daha önceki rekorun 4.66’lık derecesiyle yine Adanalı atlet Mustafa Tilki’ye ait olduğunu ifade eden Uğur, “Ünlü olimpiyat rekortmeni Sergey Bubka'nın ekibinden olan Ukraynalı Symakhin çok deneyimli bir antrenör. Kısa zamanda uyum sorunu yaşamadan sporcuların önemli dereceler yapmasını sağladı. Çok samimi söylüyorum bize her konuda destek veren, tüm isteklerimizi yerine getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’ye minnettarız. Başarıyı Hadi’ye borçluyuz” diye konuştu.

Uğur, hava koşulları ve çağdaş tesisler nedeniyle Adana’nın Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) olduğunu, sistemli çalışmanın semeresini gördüklerini, 2016 ve 2020 Olimpiyat Oyunları’na Adana’dan mutlaka sporcu göndereceklerini belirterek, Zeki Cem Tenekebüken ile antrenörü İbrahim Halil Aydın’ı kutlayarak, gelecekte daha iyi derece yapacağına inandığını da sözlerine ekledi.
Bu haber toplam 361 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Spor  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber