Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana yeni bir döneme hazırlanıyor
22 Aralık 2015 / 22:01
Adana yeni bir döneme hazırlanıyor
Adana yeni bir döneme hazırlanıyor

Adana Ticaret Odası (ATO) Heyeti’ni kabul eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, bakanlık bürokratlarına Adana’nın çevre ve şehircilik alanındaki sorunları ile ilgili kapsamlı bir çalışma yapılması yönünde talimat verdiğini belirtirken, bu çalışmaların tamamlanmasının ardından Adana’nın sorunlarının çözümüne yönelik somut adımlar atılacağını söyledi.

Meclis Başkanı Tarkan Kulak ve Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe’nin de yer aldıkları, Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinden oluşan ATO Heyeti, Ankara’da kutlama ve başarı ziyaretinde bulunduğu Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı tarafından son derece sıcak bir ilgiyle karşılandı.

Ziyaret sırasında, Adana’nın uzun yıllardır özlemini duyduğu icraatçi bir bakanlık beklentisinin, AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun takdiri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile 64. Hükümet kabinesinde Fatma Güldemet Sarı’nın, “Çevre ve Şehircilik Bakanı” olarak görevlendirilmesiyle hayata geçirilmesinden büyük bir mutluluk duyduklarını belirten ATO Meclis Başkanı Tarkan Kulak ve Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, bu görevlendirmeyle Adana’nın geleceğe daha umutlu bakmaya başladığını bildirdiler.

Bakan Fatma Güldemet Sarı’ya, Adana’nın tanıtımı ve kalkınmasına yönelik olarak, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası ve Adana Organize Sanayi Bölgesi’nin birlikteliğiyle kurulan Adana Tanıtım ve Kalkınma A.Ş. hakkında da bilgi veren Kulak ve Menevşe, kentin ve bölgenin gelişimi konusunda aktif çalışmalar yürüterek sonuç alıcı proje ve faaliyetlerin takipçisi olacaklarını söylediler.

Konuşmasının ilk bölümünde ATO Heyeti’nin ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getiren Bakan Fatma Güldemet Sarı da, birlik ve beraberlik içerisinde olunduğu takdirde Adana için de, Türkiye için de çözümlenemeyecek sorun bulunmadığına inandığını vurguladı. Adana’yı ve Türkiye'yi daha güzel günlere taşımak için daha çok çalışılması gerektiğini, bu amaçla göreve gelir gelmez Adana ve Türkiye’nin çevre ve şehircilikle ilgili sorunlarını ve beklentilerini masaya yatırdıklarını belirten Bakan Sarı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hiçbir makam kalıcı değildir ama hizmetler kalıcıdır. Bunun idrakindeyim. Bu düşünce doğrultusunda Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görevimizi ve elimizden gelen en güzel hizmeti layıkıyla yerine getirmek için çalışacağım. Çevreyle uyumlu kalkınmak, şehirlerimizi sürdürülebilir şehirlere dönüştürmek, sonraki kuşaklara daha güzel doğası olan bir dünya bırakmak ve çevre bilincinde olan insanlarımızın oranını daha da arttırmak için, önümüzdeki dönemde de gerek çevre alanında gerekse şehircilik konularında çözüm ve hizmet odaklı bir yaklaşımla çalışmalarımızı ara vermeden sürdüreceğiz.” 

İmar planları ve kentsel dönüşümün öncelikli konuları arasında yer aldığını vurgulayan Bakan Sarı, bu alandaki sorunların Adana’nın gelişmesine engel oluşturduğunu söyledi. Bakanlık bürokratlarına Adana’nın çevre ve şehircilik alanındaki sorunları ile ilgili kapsamlı bir çalışma yapılması yönünde talimat verdiğini de bildiren Bakan Sarı, “Daha sonrasında sizlerden ve diğer sivil toplum kuruluşlarından gelen görüş, düşünce, proje ve katkılarla bir eylem planı hazırlanmasını sağlayarak ve hep birlikte çalışarak Adana’nın sorunlarının çözümüne yönelik somut adımlar atacağımıza inanıyorum. Altını çizerek ifade etmek istiyorum ki, tüm Türkiye’nin olduğu gibi bizi seçerek bu makamlara getiren Adana'daki tüm vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Bu onuru bana lütfeden herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm Adana’nın, tüm Çukurova’nın Bakanı olarak elimden gelen hizmeti sonuna kadar yapmaya çalışacağım” diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın önümüzdeki süreçte kentlerin dokusuna yönelik olarak izleyeceği politikanın, dikey yapılaşmadan yatay yapılaşmaya geçilmesi konusunda ağırlık kazanacağını da vurgulayan Sarı, “Bundan sonra şehircilik kavramımızı yatay olarak devam ettirmek istiyoruz. Komşuluk ilişkilerimizin, aile yapılarımızın daha gelişebileceği kent mekanları, şehir merkezleri oluşturmamız gerekiyor. Ailelerin, yeşil alanın ve çocuklarımızın daha rahat oyun alanlarının olduğu bir yaşam alanını Türkiye’ye sağlamak istiyoruz. Kültür mirasımızı koruyarak daha modern şehirler yapma noktasında elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 667 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber