Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 Adana yağmura yenik düştü
17 Ocak 2019 / 14:06
Adana yağmura yenik düştü
Çiftlikteki hayvanlar su içinde kaldı. Mezarlıklar sular altında kaldı. Sokaklarını su basan vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı.

Sulama kanalı taştı, çiftlikteki hayvanlar su içinde kaldı 
Adana'da aşırı yağmur nedeniyle bir vatandaşın çiftliğindeki hayvanlar su içinde kaldı. 


Dün başlayan ve bugün devam eden aşırı yağmur nedeniyle merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yarbaşı Mahallesi'ndeki bazı çiftlikler de sular altında kaldı. Çiftlikte hem saman, hem mahsuller hem de hayvanlar su içinde kaldı. Yağmurun devam etmesi ve Seyhan Baraj Gölünün taşma riskine karşı suların kanallara bırakılmasından dolayı vatandaşlar perişan oldu. 



Su taşkınları devam ettiği için çiftlikteki hayvanlar telef olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Çiftçi Yüksel Uçar, çiftliğinin her tarafının sulama kanalından taşan sulardan dolayı su içinde kaldığını suyun da sürekli yükseldiğini hayvanlarının ve mahsullerinin su içinde kaldığını söyledi. Uçar, maddi zararının çok büyük olduğunu yetkililerden yardım istediğini söyledi. 

Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl de vatandaşın zararını yerinde görmek için Yarbaşı Mahallesine geldi. Bingöl, Uçar'ın traktörüne binerek zarar gören arazileri gezdi. 

Mezarlıklar sular altında kaldı 
Adana'da geceden bu yana etkisini sürdüren yağmur, İncirlik ve Kürkçüler mezarlıklarını sular altında bıraktı. 

Adana'da iki gündür devam eden kuvvetli sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde trafiği felç eden yağmur, Sarıçam ilçesindeki İncirlik ve Kürkçüler mezarlıklarını ise sular altında bıraktı. Yer yer tamamen suyun altında kalan mezarlıklar için vatandaşlar, yakınlarının mezarlarına ulaşabilmek için yetkililerden yardım beklediklerini ifade etti. 



"Biz de mi defnedildiğimizde bu halde olacağız" 
Ahmet Akgül isimli vatandaş, annesinin ve babasının mezarlarının Kürkçüler Mezarlığı'nda olduğunu belirterek, "Sabah geçerken mezarlığı su bastığını gördüm. Hiçbir yetkiliye de ulaşamadık. Sarıçam Belediyesi'ni aradık ancak hiç kimse muhatap olmadı. Biz çok zor durumdayız. Yakınlarımızın mezarları hep bozulmuş. Mezarlığın bu halini görünce kendimizi çok kötü hissettik. Biz de ileride buraya defnedildiğimizde bu durumda olacağız demek ki" diye konuştu. 

Kozan’da aşırı yağış sele neden oldu 
Adana’nın Kozan ilçesinde aşırı yağış sele neden oldu. Sel suları nedeniyle ekili tarım arazileri zarar görürken, evleri su bastı, araçlar yolda kaldı, ilçedeki sanayi sitesindeki iş yerleri ise sular altında kaldı. 

İlçede dün akşam saatlerinde başlayan yağış gün boyunca devam etti. Aşırı yağış nedeniyle dereler taşarken altyapı ve kanalizasyonlar aşırı yağışa dayanamadı. Yağış nedeniyle ekili tarım arazileri zarar gördü. 

Kozan Feke karayolunda ise heyelan oluştu. Trafiğe kapanan yol karayolları ekiplerinin çalışmaları ile trafiğe açıldı.

Öte yandan sel ve fırtına nedeniyle bölgede ağaçlarda devrildi. Sel suları arasında otomobilinde mahsur kalan bir kadın ise Cankur ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı. 

 
Sokaklarını su basan vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı 
Adana'da yoğun yağış nedeniyle bazı evler sular altında kaldı. Evlerinden su baskını nedeniyle çıkamayan vatandaşlar, kovalarla suyu tahliye etmeye çalıştı.
 
Doğu Akdeniz bölgesini etkisi altına alan yağış, Adana'da da etkili oldu. İki gündür kentte etkisini iyice arttıran yağış, gece boyunca da devam etti. Yoğun yağış nedeniyle merkez Sarıçam ilçesine bağlı İncirlik Mahallesi 4350 sokakta yaşayan vatandaşlar, evlerine dolan suyu kovalarla tahliye etti. Sokaktaki su baskınından dolayı sokağa dahi çıkamayan mahalle sakinleri, Sarıçam Belediyesi'nin çalışmadığını iddia ederek tepki gösterdi. Mahalledeki altyapının yetersiz olmasından dolayı her yıl aynı problemle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden vatandaşlar, hak ettikleri hizmetin getirilmesi gerektiğini söyledi. 

İncirlik Mahalle Muhtarı Mehmet Açar, vatandaşların çok zor durumda olduğunu belirterek, "Herkes çamurun, pisliğin içerisinde ve bize bakan yok. Belediyemiz bizle ilgilenmiyor. Biz bunu mu hak ediyoruz? Burası günlerdir bu şekilde" dedi. 
Mahalle sakinlerinden Ahmet Açar, 21'inci yüzyılda çamurun içerisinde olduklarını ve bu durumu hak etmediklerini ifade ederek, "Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, mahallelere astığı afişlerde 'Ne söz verdiysek yaptık' diyor ama gelsin bir de İncirlik'e baksın. Verdiği sözleri tutmadı. Burada yol, altyapı yok. Bu nasıl bir hizmet anlayışı? Su basıyor kimse gelmiyor, elektrik kesiliyor ilgilenmiyorlar. Anayollarımızda bile kimse ilerleyemiyor" diye konuştu. 

Ayşe Turna isimli vatandaş ise her yıl yağmur yağdığında sokaklarını su bastığını belirterek, "Altyapımız olmadığı için her sene biz bu rezilliği çekiyoruz. Evlerimizden dışarı çıkamıyoruz. Biraz sular çekilince ancak çıkabiliyoruz. Artık bize bir çare bulunsun. Ev alışverişimizi, eşlerimiz çizmelerle çıkarak yapabiliyor. Sarıçam Belediyesi'nin ilgilenmesi gerekiyor ancak arıyoruz, ancak gelmiyor. Burada yaşayan insanların durumu belli. Eşyalarımız hep sular altında kaldı" ifadelerini kullandı. 

 
Kadirli-Ceyhan yolu sel nedeniyle trafiğe kapatıldı 
Adana’nın Ceyhan ilçesinde yoğun yağış sonrası oluşan sel nedeniyle Kadirli-Ceyhan yolu trafiğe kapatıldı. 

Adana’da dün gece başlayan ve gün içerisinde şiddetini arttırarak sağanak yağışa dönüşmesi sonucu Ceyhan ilçesinde taşkınlar meydana geldi. Sel sonrası jandarma ekipleri Kadirli-Ceyhan yolunu trafiğe kapattı. 

Ceyhan Çatalhöyük köyünde bulunan Çatalca deresi aşırı yağışlar sonrası doluluk oranına ulaştı. Çatalca deresinde çatlaklar olduğu ve yıkılma tehlikesi altında olduğu öğrenildi. Aşırı yağışlar sonrası Ceyhan’ın birçok köyüne ulaşımın olmadığı yolların sel nedeniyle kapalı olduğu öğrenildi.
 
Aksaray-Adana karayolu ulaşıma kapandı 
Etkili olan yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle Aksaray-Adana karayolu çift yönlü trafiğe kapatıldı. Polis ekipleri güvenlik önlemi alırken, karayolları ekipleri de yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Bu haber toplam 1,497 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber