Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'ya yonca kavşak
03 Ekim 2016 / 00:18
Adana'ya yonca kavşak
Yonca kavşak, Yüreğir ilçesinde TAG Otoyolu’nu Mithat Özsan Bulvarı’na bağlayacak

Adana Büyükşehir Belediyesi, Yüreğir ilçesinde TAG Otoyolu’nu Mithat Özsan Bulvarı’na bağlayacak Yonca Kavşak Projesi’nin gerçekleşmesi için lokomotif rol üstlendi.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Genel Kurmay Başkanlığı, Adana Valiliği başta olmak üzere ilgili kamu kurumlarıyla tam uyumlu çalışma ortaya koyan Adana Büyükşehir Belediyesi, 100 bin metrekarelik alanda yaklaşık 12 milyon liralık kamulaştırma yaptı, imar planlarında gereken değişiklikleri gerçekleştirdi.

Adana'nın ilk yonca kavşağı
Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Gül, planlama ve uygulama projelerini Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı “yonca yaprağı” şeklindeki TAG Otoyolu-Mithat Özsan Bulvarı Bağlantı Kavşağı’nın Karayolları Genel Müdürlüğü’nce (KGM) onaylandığını, inşaat çalışmaları öncesi toplam 100 bin metrekarelik arazide imar planları değişiklikleri, kamulaştırma ve yıkım çalışmalarını üstlendiklerini belirtti. 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda ilk yonca kavşağı Adana’ya kazandırmak üzere tüm imkanların seferber edildiğini bildiren Sinan Gül, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Genel Kurmay Başkanlığı, Adana Valiliği başta olmak üzere ilgili kamu kurumlarıyla tam uyum içinde çalışma yürüttüklerini kaydetti.

"Yapım ihalesinin gerçekleşmesini bekliyoruz"
Sinan Gül, yeni yapılan Adana Entegre Sağlık Kampüsü, stadyum, adliye, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi yerleşkesi ile Devlet Bahçeli Köprüsü’ne ulaşımı kolaylaştıracak Yonca Kavşak Projesi için Kışla Mahallesi’nde yaptıkları kamulaştırma tutarının 12 milyon liraya ulaştığını ifade etti. 

Sinan Gül, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Adana için önem taşıyan bu projenin yapım işleri ihalesini biran önce gerçekleştirmesini beklediklerini vurguladı.

İlgili bakanlıklar ve kamu kurumlarıyla tam uyumlu çalışmalar yürüttüklerinin altını çizen Sinan Gül, “Adana’ya yapılan önemli kamu yatırımlarına ulaşım kolaylığı sağlamak adına yürütülecek projede inşaat çalışmaları başlamadan önce Adana Büyükşehir Belediyesi olarak lokomotif rolü üstlendik. Planlama ve uygulama projelerini hazırladık. Bu projeler Karayolları Genel Müdürlüğü’nce onaylandı. Yaklaşık 100 bin metrekare alanda ihtiyaç duyulan imar planı değişikliklerini Yüreğir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdik. Kışla Mahallesi’nde de kentsel dönüşüm ve gelişim alanı kapsamında bu proje için gereken kamulaştırmaları yaptık. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz kamulaştırmaların toplam tutarı yaklaşık 12 milyon lirayı buldu. Hak sahiplerinin paralarını banka hesaplarına yatırdık. Adana’nın daha çağdaş, modern bir şehir olması adına yürüttüğümüz hizmet maratonunu kesintisiz devam ettirirken, önemli kamu yatırımlarının kentimize kazandırılması için üzerimize düşeni de eksiksiz yerine getirmenin gayreti içindeyiz” diye konuştu.
Bu haber toplam 841 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber